Qantas A380 Business lounge

Internet Bağlantısı Konusunda Qantas’tan Şok Karar

Qantas A380 Business loungeHavayolu sektörünün teknolojik gelişmeleri ve yolcuya yönelik kolaylaştırıcı uygulamaları en yakından takip eden şirketlerinden Qantas, internet bağlantısı konusunda vermiş olduğu kararla herkesi şaşırttı.

Şirketin Airbus A380 filosunda dokuz aydan bu yana devam etmekte olan deneme amaçlı internet bağlantısı sona erdirilerek, bu plandan tamamen vaz geçildiği açıklandı.

Bu karara gerekçe olarak, yolcuların uçakta internet bağlantısına olan talebindeki düşüklük gösterildi.

Deneme süresi boyunca bu hizmeti kullanan yolcuların oranı sadece %5 mertebesinde kaldı.

Yolcuların böyle bir imkânı müspet yönde değerlendirmekle birlikte, özellikle gece saatlerine denk gelen uçuşlarda, internete bağlanmak yerine uyumayı tercih ettikleri belirlendi.

Şu anki tarife yapısına göre, Qantas’ın A380 uçuşlarının büyük bir bölümü gece saatlerine rastlıyor.

First Class ve Business Class yolcularına ücretsiz olarak sunulan internet bağlantısının bu denli az ilgi görmesi gerçekten şaşırtıcı.

Deneme süresinin ardından ücretli bir yapıya geçmeyi planlayan Qantas’ı bu yatırımdan vazgeçiren belki de en önemli sebep bu olmuştur.

Zira ücretsiz sunulurken %5 oranında talep gören bir hizmetin, paralı hale getirildiğinde ne kadar ilgi çekeceği tartışılır.

Qantas’ın uçakta internet bağlantısı hizmetinden çekilmesinin ardından, Avustralya’ya uçuş yapan şirketler arasında bu imkânı sağlayan sadece iki şirket kaldı:

Emirates ve Singapore Airlines.

Qantas’ın internet hizmeti sağlama konusunda ikna olabilmesi için sanırız, Y Nesli’nin First ve Business Class’ta seyahat etmeye bağlayacağı yılları beklememiz gerekecek.