Male_MLE_Airport_havayolu101

Havayolu 101, THY’nin Yeni Uçuş Noktası Maldivler’de

Male_MLE_Airport_havayolu101Türk Hava Yolları’nın (THY) bu yıl şu ana kadar uçuş ağına kattığı 22 yeni nokta arasında belki de dikkatleri en fazla çekeni, geçtiğimiz Cumartesi günü devreye giren Maldivler hattı.

24 Kasım 2012 tarihinde yapılan TK730 sayılı sefer sayesinde İstanbul ile dünyanın cennet köşelerinden bir tanesi olan Maldivler artık birbirine çok daha yakın, çok daha zahmetsiz.

Ibrahim Nasir Uluslararası Havalimanı (IATA: MLE, ICAO: VRMM), ya da daha bilinen adıyla Male Havalimanı, Maldivler‘in dış dünya ile hava bağlantısını sağlayan en önemli nokta.

Deniz seviyesinden sadece iki metre yükseklikte bulunan Male Havalimanı, yılda 2 milyon civarında yolcuyu misafir ediyor.

THY’nin seferleri başlayan kadar, Türkiye ile Maldivler arasındaki en uygun bağlantı Etihad, Qatar Airways ve Emirates tarafından sağlanmaktaydı.

Bundan böyle Maldivler’e, THY ile doğrudan ulaşmak mümkün.

Airbus A330 tipi uçakların kullanılacağı İstanbul – Male hattında ilk aşamada haftada beş uçuş yapılacak.

Salı, Çarşamba, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri saat 20:25’te İstanbul’dan kalkacak THY uçağı, normal tarifeye göre Male saatiyle 07:00 civarında adaya iniş yapmış olacak.

Male’den kalkışlar ise birer gün sonrası.

Sabah 08:45’te kalkan uçağın, Türkiye saatiyle 14:00 civarında İstanbul’a teker koyması planlanıyor.

Türkiye ile Maldivler arasında üç saat dilimi fark bulunuyor.

Maldivler_Havayolu_101Biz de Havayolu 101 ekibi olarak, THY tarafından Maldivler’e yapılan dördüncü sefere katıldık.

Ekvator çizgisinin sadece dört derece kuzeyinde kalan Male’deki iklime yabancı değiliz.

Güneydoğu Asya’daki araştırma gezilerimiz vesilesiyle yakınen tanıdığımız bir sıcaklık ve nem oranıyla karşı karşıyayız.

Denize doğru süzülüyormuş hissine kapılmamanın mümkün olmadığı bir iniş sonrasında Male’nin küçük ve sevimli terminali bizi karşılıyor.

Kısa süren pasaport kontrolünden sonra, adaya gelen misafirler, tatillerini geçirecekleri otellere göre ayrılmaya başlıyor.

Kimisi bir deniz uçağı ile Maldiv takım adalarının ücra noktalarına giderken, kimisi de sürat tekneleriyle nispeten daha yakın mesafedeki noktalara doğru yola çıkıyor.

Maldivler’i en fazla ziyaret edenler arasında Kuzey Avrupa, Rusya ve Çin’in, gelir seviyesi ortalamanın üzerinde olan vatandaşları bulunuyor.

Belki de yakınlığı sebebiyle, Hindistan vatandaşları da Maldivler’e rağbet ediyor.

Ayrıca paraya kıyabilen yeni evli çiftler de, balayı döneminde Maldivler’i tercih edenler arasında yer alıyor.

Şu anda İstanbul – Male için THY web sitesinde her şey dahil gidiş-dönüş, 594 Euro’dan başlayan fiyatlarla bir kampanya yer alıyor.

not: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Maldivler’de, 30 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftır.