THY_yeni_ic_hat_CIP_salon_havayolu101

THY’nin Yeni İç Hatlar CIP Salonu Açıldı

TAV tarafından işletilen, Türk Hava Yolları’nın (THY) Atatürk Havalimanı’ndaki yeni iç hatlar özel yolcu salonu hizmete girdi.

Büyütülen salon, ayrı güvenlik noktaları ve sayısı artırılan uçağa biniş kapıları ile yolcularına daha hızlı hizmet verecek.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan business class uçan veya özel yolcu programında Elite Plus veya Elite karta sahip yolcuların yararlandıkları CIP salonu yenilenerek hizmete girdi.

THY_yeni_ic_hat_CIP_salon_havayolu101Açılışı THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener tarafından yapılan salon, toplam 565 metre kare büyütüldü.

Amaçlarının yolcu konforunu artırmak ve daha hızlı hizmet vermek olduğunu söyleyen Hamdi Topçu, “Özellikle business yolcuda ciddi bir artış yakaladık. Konforu yükseltmek, işlemlerin daha hızlı yapılmasını sağlamak amacıyla iç hatlardaki salonumuzu bugün hizmete açıyoruz” dedi.

THY’nin havada olduğu gibi yerde de yüksek kaliteyi yakaladığına dikkat çeken Hamdi Topçu, “Dış hatlardaki özel yolcu salonumuz büyük ilgi gördü. Amacımız burada da standartları yükseltebilmek” diye konuştu.

Salonunun TAV tarafından işletildiğine dikkat çeken Sani Şener, “THY’den gelen talep doğrultusunda salonu büyüttük. Yeni bir tasarımla daha iyi hizmet verecek şekilde tasarladık. Salon, TAV İşletme Hizmetleri AŞ tarafından işletiliyor. İkramı yine bizim grubumuzda yer alan BTA veriyor” dedi.

THY´nin Yeni Salonu

TAV mimari ekibinden Hale Şener’in yaptığı tasarımda yolcu konforunu artıran bir çok detay ön plana çıktı. THY’nin business yolcularının özellikle sabah saatlerinde ciddi bir yoğunluğa sahip olduğunu belirten Hale Şener, “Salon bu ihtiyaçlara göre tasarlandı. Oturma grubu sayısını artırdık. Yolcular uçaklarını konfor içinde bekleyecek” dedi.

Eski tasarımda, girişte hemen kontrol noktası yer alıyordu. Yeni tasarımda röntgen cihazları yan bölüme alındı. Girişte yolcuları check-in bankoları karşılıyor. Siyah granitten tasarlanan bankolarda işlemlerini yaptıran yolcular eğer Business veya Elite Plus ise sol taraftaki salona alınıyor. Elite ve Classic Plus kullanıcıları için diğer salon da sağ tarafta.

Her iki salona girmeden önce güvenlik noktaları var. Röntgen cihazlarına kabin çantaları ve diğer bagajların konulması için yükseklikler beli zorlamayacak şekilde tasarlanmış.

Business & Elite Plus Salonu, saatte 92 kişilik bir kapasiteye çıkartıldı. 135 metre kare büyütüldü. Elite & Classic Plus Salonu 433 metre kara genişledi ve saatte  230 kişilik bir kapasiteye ulaştı.

Bilardo Masası da Var

Elite ve Classic Pluss salonun sonunda bilardo masası yer alıyor. Özel ışıklandırılan bu bölümde yolcular bilardo oynayabilecek. Ayrıca salonlarda duş, abdest alma yerleri ve mescit de yer alıyor.

Yiyecek Yelpazesi Genişledi

Salonda ikramı BTA gerçekleştiriyor. Salatalardan çorbalara, kanepelere, tatlılara kadar geniş bir yelpazede hizmet veriliyor. Sıcak ve soğuk içeceklerde ise demleme çay, özel kahve makinelerin yanı sıra yolcular taze sıkılmış meyve suları da içebilecek.

Kimler Yararlanabiliyor?

THY ile yapılan uçuşlarda, Business & Elite Plus Salonundan Business Class biletli yolcular, Özel Yolcu Programı Miles & Smiles üyesi Elite Plus Kart sahibi yolcular, Elite & Classic Plus Salonundan ise Star Alliance Gold kart sahipleri, Özel Yolcu Programı Miles & Smiles üyesi Classic Plus ve Elite Kart sahipleri  Türk Hava Yolları uçuş saatleri içerisinde salondan faydalanabilecekler.