Singapore_Airlines_IFE_Krisworld

Singapore Airlines’tan Uçuş Esnası Eğlence Sistemine Büyük Yatırım

Singapore_Airlines_IFE_KrisworldSingapore Airlines, Airbus ve Boeing’ten vermiş olduğu 40’tan fazla yeni uçak siparişi için, uçuş esnası eğlence sistemine büyük bir yatırım yapma hazırlığı içerisinde.

Panasonic Avionics tarafından sağlanacak ve liste fiyatlarında göre yaklaşık 400 milyon USD tutarında olacak sistemler, şirketin filosuna önümüzdeki yıllarda katılması planlanan 20 adet Airbus A350, 15 adet Airbus A330-300 ve 8 adet Boeing 777-300ER modeline yerleştirilecek.

Böylece Singapore Airlines, Panasonic’in eX3 sistemini bir Airbus A350’de kullanacak ilk şirket olma ünvanını kazandı.

Yine aynı şekilde, Panasonic’in Global Communications Suite (GCS) adlı ürününün bir A350’de kullanılışı, Singapore Airlines ile olacak.

Bilindiği üzere, GCS ile geniş bant internet, mobil telefon ve küresel canlı televizyon yayını gibi hizmetler, en son teknoloji ile uçak içerisine taşınıyor.

Singapore Airlines’ın “KrisWorld” adını verdiği kabin içi eğlence sistemi (IFE), eX3 ile birlikte tüm kabin sınıflarında en son teknoloji ile üretilen koltuk arkası ekran ve dokunmatik kumandalarla donatılacak.

Film, oyun, bilgi ekranı gibi artık standart hale gelen seçeneklerin yanı sıra KrisWorld, son çıkan dergi ve gazetelerin bulunduğu e-Kütüphane, sosyal paylaşım sitelerine erişim ve yolcuların tercihlerine göre kişiselleştirilebilen içerik gibi imkânları da sunuyor olacak.

Ve yolcular bu zengin içeriğe, yeni nesil ekranlarda bulunacak inovatif arayüz ile kolayla ulaşılabilecek.

Singapore Airlines, filosuna yeni katılacak uçakların yanı sıra, mevcut olanları da günün gereklerine uygun hale getirmek için ayrı bir proje yürütüyor.

Airbus A340-500, Airbus A380-800 ve B777-300ER tipi uçakların uçuş esnası eğlence ve bağlanırlık sistemlerinin güncellenmesi amacıyla 50 milyon USD’lik bir bütçe ayrılmış durumda.

Şu ana kadar 14 uçakta tamamlanmış durumda olan proje bittiğinde, Singapore Airline filosunun tamamına yakını, internet ve mobil iletişim bağlantısı hizmeti veriyor olacak.

Şirketin filosundaki diğer A330-300, A340-500, A380-800 ve B777-300ER tipi uçaklarda ise halihazırda Panasonic Avionics’in mevcut eX2 sistemi kullanılıyor.

Singapore Airlines’ın uçuş esnası eğlence ve bağlanırlık konusunda attığı adımlar, biz yolcular açısından son derece keyif verici.

Ancak şirketin, internet hizmeti için talep ettiği ücreti gören bir yolcunun yüzünün asılması kuvvetle muhtemel.

6 Eylül – 30 Kasım 2012 arasındaki promosyonel fiyatlara bakıldığında bu durum gayet net bir biçimde ortaya çıkıyor.

Şirket, sadece 30 megabyte’lık bir veri aktarımı için 25 USD ve 10 megabyte’lık bağlantı için 10 USD gibi inanılması güç rakamları talep ediyor!