bavul.com

bavul.com – Bir Dijital Seyahat Asistanı Denemesi

bavul.comHavayolu sektörünün gurularından Nawal Taneja’nın en son yazmış olduğu “The Passenger Has Gone Digital and Mobile” adlı kitabın bir değerlendirmesini önümüzdeki haftalarda Havayolu 101’de yayımlayacağız.

Kitapta Taneja’nın vurgu yaptığı konulardan bir tanesi, Dijital Seyahat Yardımcısı (Digital Travel Assistant) konsepti.

Kişilerin zihinlerinde tatil planı yapması aşamasında başlayan seyahat asistanlığı, tatilin sona erip eve dönüldüğü ana kadarki tüm seyahat sürecinin tamamını içeriyor.

Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde incelediğimiz rome2rio, dijital seyahat asistanı konsepti kavramında hizmet vermeyi amaçlayan ve otel, otomobil, otobüs, tren ve uçak bileti konularında hizmet veriyor.

bavul.com: Bir Dijital Seyahat Asistanı Denemesi

Özellikle son on sene içerisinde hızla genişleyen GSYH ve 80 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye, dünyanın önde gelen tüketici pazarlarından bir tanesi haline geldi.

Kişi başına düşen gelirde meydana gelen artışın yansımasının görüldüğü alanların en başta gelenlerinden bir tanesi hiç kuşkusuz seyahat sektörü.

Seyahat sektöründe doğan veya doğacak olan fırsatları değerlendirmek isteyen küçük-büyük bir çok girişimci buraya odaklanmış durumda.

İşte bu alana yatırım yapan büyük şirketlerden bir tanesi de Turkcell.

Tamamı Turkcell’e ait bir şirket olan Corbuss Kurumsal Telekom Servis Hizmetleri’ne ait bir marka olan bavul.com, “Kişisel Seyahat Asistanınız” sloganıyla geçtiğimiz yılın sonuna doğru sektöre bir hayli iddialı bir giriş yapmıştı.

Bavul.com şu an için sadece yurt içi ve yurt dışı uçak ve otobüs biletlerinin satın alınmasına imkân veriyor.

Sade bir arayüze sahip olan sitede şu an için TEB kredi kartı sahibi olanlara %10 bonus puan verilirken, Turkcell abonelerine de ilave indirim fırsatları sunuluyor.

Ayrıca yurtiçi seyahatlerde Turkcell’den 30 dakika konuşma süresi hediye.

Gerçekten de, örnek olarak deneme yaptığımız bir İstanbul – New York uçuşunda, bu hatta hizmet veren havayolu şirketlerine nispeten bavul.com’da 10 Euro mertebesinde bir indirim yapıldığını gördük.

bavul.com’da dikkatimi en fazla çeken şeylerden bir tanesi, genelde online satış kanalı olarak kendi web sitesi dışındaki mecraları pek tercih etmeyen Pegasus‘un biletlerinin de satılıyor oluşu.

Dönemsel kampanyaları takip etmek için siteye kolayca üye olmak veya bavul.com’un ilgili sayfasına tıklamak yeterli.

Çok derin olmamakla birlikte ilk aşamada yeterli sayılabilecek miktarda bilgi içeren bir kent rehberi bölümü de, yine bavul.com’un içeriği arasında yer alıyor.

Bunlarla birlikte, yukarıda da belirttiğimiz gibi, bavul.com’un kişisel seyahat asistanı olmak gibi bir iddiası bulunuyor.

Şu an için sitede sadece otobüs ve uçak bileti satıldığı düşünüldüğünde, kat edilmesi gereken daha çok mesafe olduğuna hiç kuşku yok.

Yine de, Turkcell tarafından desteklenen bu girişimin, seyahat sektöründeki unsurlar açısından kapsama alanını artırmasıyla birlikte, başarılı olacağını tahmin ediyoruz.