Boeing 787 Projesine Taze Kan

Boeing 787’nin ilk teslimatının önümüzdeki yılın Mayıs ayında planlanırken, bu tarih -en azından şimdilik- altı ay kadar ötelendi.

Şu ana kadar 50′ye yakın havayolu, 700′den fazla sipariş vermiş durumda. Bu yüzden, teslimat tarihinde yaşanacak ikinci bir erteleme Boeing için tam bir felaket olacak.

Bunun bilincinde ve ‘accountable manager’ felsefesini hazmetmiş bir Amerikan firması olarak Boeing, bu gidişe hemen müdahale etti.

787 Dreamliner programının başındaki Mike Bair şirket içinde başka bir göreve kaydırılırken, yerine Pat Shanahan getirildi.

Daha önce 757 ve 767-400ER programlarını yürütmüş olan Shanahan son olarak Boeing’in askerî kanadında, ‘Integrated Defense Systems’ bölümünün başkan yardımcılığını yapıyordu.

Askerî projelerde bir çok aksaklığı düzelterek başarıya ulaştığınden ‘Mr.Fix-it’ şeklinde adlandırılan Shanahan’ın işi bu kez çok zor gibi görünüyor.

Alınmış olan çok miktarda sipariş, sıkışık bir teslimat tarihi ve henüz uçabilirlik testine başlamamış yepyeni bir model…

Her ne olursa olsun, 787 programının başında yeni bir ‘accountable manager’ var ve işler yolunda gitmezse birilerinin hesap soracağı ve o hesabı kimin vereceği belli.

Accountable Manager: Herhangi bir işten sorumlu; o işle ilgili menfî veya müspet her türlü gelişmenin muhatabı olan, hesap veren yönetici.


Posted

in