Los Angeles Havalimanı’nda Yeni Uydu Terminalin Temeli Atıldı

Los Angeles (LAX) Uydu Terminal

Dünyanın en işlek meydanlarından bir tanesi olan Los Angeles Havalimanı’nda, yeni uydu terminalin temeli geçtiğimiz günlerde atıldı.

27 Şbubat 2017 tarihinde düzenlenen temel atma törenine, Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti’nin yanı sıra, havalimanının yöneticileri katıldı.

Yeni uydu terminal, mevcut Tom Bradley Dış Hat Terminali’nin batısına inşa edilecek.

Yaklaşık 70.000 m2 kapalı alana sahip olacak uydu terminal, ana terminale 300 metre uzunluğundaki bir yer altı tüneliyle bağlanacak.

Yolcu konforunu artırmak amacıyla bu tünel, yürüyen bantlarla donatılacak.

Bunun yanı sıra, ana terminal ile uydu arasında, yolcu otobüsleri de hizmet verecek.

Los Angeles temalı 4.000 m2’lik yiyecek-içecek alanları ile perakende bölümleri de, yolcuların beğenisine sunulacak.

Ana terminal ile uydu terminal arasında havayolu şirketlerinin kullanması amacıyla 5.500 m2’ik bir de özel yolcu salonu bölümü yer alacak.

Uydu terminalde, iki tanesi super-jumbo olarak tâbir edilen çok büyük yolcu uçaklarına (Airbus 380 ve Boeing 747-8) uygun olmak üzere toplam 12 adet biniş kapısı bulunacak.

Los Angeles Havalimanı’nda inşa edilecek yeni uydu terminal ve buna bağlı bagaj sisteminin 2019 yılında hizmete açılması ve 1,6 milyar USD’ye mâl olması bekleniyor.

Yolcu sayısı bakımından dünyanın dördüncü, ABD’nin ise ikinci büyük havalimanı konumundaki Los Angeles, 2016 yılında yaklaşık 81 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı.

Buradan ABD’de 101 kente her gün 742, dünya genelinde ise 77 kente haftada 1.280 uçuş gerçekleştiriliyor.


Posted

in