American Airlines, Yolcularına Farklı Bir Biçimde Yaklaşıyor

American Airlines: World's Greatest Flyers
American Airlines: World’s Greatest Flyers

American Airlines geçtiğimiz günlerde yeni bir pazarlama kampanyası başlattı.

World’s Greatest Flyers (Dünyanın En Yüce Yolcuları) adı verilen müşteri odaklı yaklaşım ile American, ne kadar iyi bir havayolu şirketi olduğunu yolcuları üzerinden anlatmaya çalışıyor.

Kampanyada, American Airlines yolcularının, diğer havayolu şirketlerinin yolcularına nispeten ne denli farklı olduğu vurgulanıyor.

World’s Greatest Flyers çalışması için oluşturulan mikro sitede, American yolcularının nasıl farklılaştığı anlatılıyor.

Bu yolcular uçmayı bir “hediye” olarak değerlendiriyor. Onlar, “statü” kavramını yeniden tanımlıyor.

Onlar için, uçuşa uygun bir el bagajı olmazsa olmazlardan. Bavullarını adeta bir “yapboz” gibi düzenliyorlar.

Bebekleri seviyorlar; ama yine de ses önleyici kulaklıklarını beraberinde getiriyorlar.

Havalimanında nereden nereye gideceklerini; nasıl davranmaları gerektiğini biliyorlar. Havalimanlarında, herhangi diğer bir yerde olduğundan daha hızlı yürüyorlar.

Kırmızı göz onların gizli bir silahı. Seyahat sırasında kullanmak üzere adeta kendilerine ait bir üniforma tasarlamış durumdalar. Bu yolcular, senede bir defa bayram tatilinde uçağa binenler değil…

American Airlines’a göre bu tip yolcular, “seyahat aydınlanmasına” henüz erişememiş olan kişilere göre bir çok avantaja sahip.

Zira bu yolcular mesela American’ın sahip olduğu çok geniş uçuş ağından faydalanıyor.

American Airlines: New Business Class - Boeing 777
American Airlines: New Business Class – Boeing 777

American’ın her geçen gün gençleşen filosunun tadını onlar çıkarıyor.

2011 yılı Temmuz ayında 460’ı kesin, 465 adeti ise opsiyonlu olmak üzere Airbus ve Boeing firmalarına verilen rekor sipariş dahilinde bir bir teslim alınmakta olan yeni uçaklar, eskilerin yerine yolcuların hizmetine sunuluyor. (American filosundaki 20 adet eski Mc Donnell Douglas MD-80 geçtiğimiz Ağustos ayında emekli oldu)

Yeni uçakların Business Class’ında koltuklar 180 derece yatıyor ve her yolcunun koridora direkt çıkışı bulunuyor; yerinden kalkmak için yanındaki yolcuyu rahatsız etmiyor.

Uçakların büyük bir bölümü kablosuz internet bağlantısı ile donatılmış durumda.

Havada sağlanan imkân ve konforun yanı sıra, yolculara yerde sunulan yolcu hizmetleri, özel yolcu salonu gibi hizmetlerin kalitesinde de belli bir eşiğin aşıldığı, American Airlines’ın yeni pazarlama kampanyasında vurgulanan unsurlardan bir diğeri.

Ancak şirketin bu çalışma çerçevesinde altını çizdiği en ilginç nokta belki de, sık uçan American yolcularının belli bir kaliteye sahip olduğu iddiası.

“Diğer sadık yolcularımızla birlikte siz de bize katılın. Onlar medenî ve kibardırlar. Uçuşlarımızda kendinizi, diğer havayolu şirketlerindekine nispeten çok daha rahat hissedeceksiniz.” diyor American Airlines.

Bir başka deyişle, sık uçan yolcularının kalitesi sayesinde, farklı bir seyahat deneyiminin elde edileceği öne sürülüyor.

Aslına bakarsak, hayatın her alanında, başkalarıyla birlikte aynı ortamda topluca alınan hizmetlerin kalitesinde diğer müşteriler büyük etkiye sahip oluyor.

Ve American, başlatmış olduğu bu yeni pazarlama kampanyası ile yeni yolcularına, mevcut yolcuları üzerinden sıra dışı bir teminat veriyor.


Posted

in

Comments

One response to “American Airlines, Yolcularına Farklı Bir Biçimde Yaklaşıyor”