Cathay Pacific_coffee_illy_business class

Cathay Pacific’ten Yolcularına Yeni Kahve Çeşitleri

Cathay Pacific_coffee_illy_business classHizmet kalitesi açısından dünyanın en önde gelen havayolu şirketlerinden bir tanesi olan Cathay Pacific, First ve Business Class yolcularına ikram ettiği kahve çeşitlerini ve lezzetini artırıyor.

Cathay Pacific bu konuda, İtalya’nın dünyaca ünlü kahve firması illy ile işbirliği yapıyor.

Cathay Pacific uçuşlarında halihazırda ikram edilmekte olan illy marka klasik kahvenin yanı sıra yolcular, içerisinde bulunduğumuz Mart ayından itibaren espresso, café latte ve cappuccino çeşitlerini de deneme fırsatı bulacak.

Uçak Yolculuğunda Değişen Tat Duyusu

Bilindiği üzere, deniz seviyesinden 10 – 12 bin metre yukarıda gerçekleşen uçak seyahatlerinin şartları, tabii olarak, yerdeki seyahatlerden çok farklı özelliklere sahip.

Uçak kabini, deniz seviyesinden 2.500 metre yüksekliğe denk gelen bir şekilde basınçlandırılırken, içerideki havanın nem oranı da bir hayli düşük oluyor.

Bu durum öncelikle insanların tad alma duyularını adeta köreltiyor.

Ayrıca, deniz seviyesinin 2.500 metre yukarısında, suyun kaynama noktasının da 89 dereceye gerilediğini hemen ekleyelim.

Yapılan araştırmalara göre bu yükseklik, insanların tad alma duyularında %30’a varan oranlarda azalmaya yol açabiliyor.

Cathay Pacific’ten Yolcularına Yeni Kahve Çeşitleri

Cathay Pacific_coffee_illy_business class_002Cathay Pacific ve illy bu yüzden, uçak seyahati sırasında sunulacak kahvelerin seçimi için ayrı bir test süreci yürüttü.

Yolcuların damaklarında, yerde içiliyormuşçasına bir lezzet bırakması amacıyla, iyi kavrulmuş çekirdeklerden üretilen kuvvetli aromalı kahve çeşitleri seçildi.

Buna ilave olarak, kahve demlenmesinde kullanılan paketler de özel olarak geliştirildi.

Kahve paketlerinin, uçaklarda bulunan kahve makinalarıyla tam bir uyum içerisinde çalışması gerekiyor.

Dolayısıyla paketlerin içerisinde bulunan kahvenin miktarının yanı sıra, demlenme sırasında optimum seviyede suyun paketin içine nüfuz edebilmesi amacıyla, paketin üretildiği maddeye de dikkat edildi.

Demleme süresi ve kullanılan suyun ısısı, kahvenin lezzetini belirleyen diğer unsurlar.


Posted

in