IndiGo ve Qatar Airways, Tek Taraflı Bir “Codeshare” Anlaşması İmzaladı

Hindistan’ın en büyük havayolu şirketi IndiGo ile Qatar Airways arasında tek taraflı bir codeshare anlaşması imzalandı.

Delhi’de düzenlenen imza törenine InterGlobe Aviation CEO’su Ronojoy Dutta ve Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker katıldı.

Anlaşmaya göre Qatar Airways, IndiGo tarafından Delhi, Mumbai ve Haydarabad ile Doha arasında icra edilen seferlere kendi uçuş kodunu koyarak bilet satışı yapabilecek.

Qatar Airways bu sayede, oldukça hızlı bir biçimde büyüyen Hindistan pazarına farklı bir açıdan daha girme fırsatını bulacak.

Bilindiği üzere IndiGo’nun Hindistan iç hat pazarındaki payı %40 mertebesine kadar ulaşmış durumda.

Önümüzdeki 5 ilâ 10 yıl içerisinde dünyanın en kalabalık ülkesi haline gelecek olan Hindistan’da iç hat havayolu pazarı büyük bir gelecek vaat ediyor.

Bu çerçevede bakıldığında, yapılan anlaşma Qatar Airways için gayet faydalı olacağa benziyor.

Temelde bir düşük maliyetli taşıyıcı olan ve codeshare anlaşmaları yapmaktan kaçınan IndiGo zaman içerisinde hızlı bir biçimde büyümesinin ardından dış hatlara açılmış ve önde gelen havayolları ile işbirlikleri yapmaya başlamıştı.

Hatırlanacağı gibi IndiGo, 2018 yılının Aralık ayında Türk Hava Yolları ile de benzer bir anlaşma imzalamış ve 20 Mart 2019 tarihi itibarıyla İstanbul seferlerine başlamıştı.

IndiGo son olarak geçtiğimiz hafta, tamamı Airbus A320neo ailesinden olmak üzere tam 300 adetlik dev bir sipariş vererek adından söz ettirmişti.