Philip Kotler; İstanbul, THY ve Yeni Havalimanı Hakkında Konuştu

Modern pazarlamanın duayeni olarak anılan, dünyaca ünlü Prof. Dr. Philip Kotler’in kurucusu olduğu Dünya Pazarlama Zirvesi (World Marketing Summit), tarihinde ilk kez İstanbul’da gerçekleştirildi.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, “Stratejik Pazarlama”, “Pazarlamanın Geleceğini İstanbul’da İnşa Etmek”, “Nörobilimin Pazarlamadaki Öncü Rolü”, “Pazarlamada Big Data”, “Dijital Çağda ve Zor Zamanlarda 21. Yüzyıl Pazarlamanın Geleceği” ve “İstanbul’dan Dünya’ya Bir Markanın Serüveni” başlıklı konuşma ve paneller yapıldı.

Etkinlik sırasında Philip Kotler ile bir mülakat gerçekleştirme fırsatını bulan Visit Istanbul ekibi, Kotler’in, İstanbul’un bir dünya markası olarak pazarlanmasında son derece önemli rol oynayan Türk Hava Yolları (THY) ve İstanbul Yeni Havalimanı hakkındaki görüşlerini de sordu.

İstanbul’daki bu etkinliğe katılmak için Viyana’dan geldiğini ve seyahatini THY ile gerçekleştirdiğini belirten Kotler, gayet rahat bir yolculuk olduğunu ve yemeği beğendiğini söyledi.

THY’nin yanı sıra, bu ayın sonunda tam kapasiteyle hizmete girmesi beklenen İstanbul Yeni Havalimanı’na da değinen pazarlama duayeni, sıfırdan böylesine büyük bir havalimanı inşa etmenin heyecan verici olduğunu sözlerine ekledi.

Açıldığında, yeni havalimanının, basın mensupları ve turistlerin ilgi odağı olacağına dikkat çeken Philip Kotler, hizmete girdiğinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli testlerin dikkatli bir biçimde yapılması gerektiğini vurguladı.

Kotler ayrıca, İstanbul’a büyük katkı sağlayacağına inandığı yeni havalimanı ile kent merkezi arasındaki ulaşımın da gerektiği şekilde sağlanmasının öneminin altını çizdi.

Philip Kotler ile bu keyifli söyleşiyi gerçekleştiren Visit Istanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü tarafından tasarlanan, İstanbul’un bir şehir markalaşma projesi.

Bu platform aynı zamanda, İstanbul’u dünyaya tanıtmak ve bu muhteşem şehre gitmek isteyenlere tavsiyelerde bulunmak için oluşturulan bir resmî dijital kampanya olma niteliğini taşıyor.

Önümüzdeki dönemde İstanbul’un küresel çapta pazarlanmasında büyük fayda sağlayacağına inandığımız Visit Istanbul’u, sosyal medya kanalları üzerinden de takip edebilirsiniz:

Twitter, Facebook, Instagram, Youtube