Comfort Class’la İki Uçuş

Türk Hava Yolları (THY), kabinde yeni bir ürünle yolcuların karşısına çıktı.

Mucidinin İngiliz havayolu şirketi British Airways olduğu “ara sınıf” konsepti THY uçaklarında ilk defa deneniyor.

Ara sınıfta amaç, economy class’tan daha fazla konfor talep eden ama business class ücreti kadar da para ödemek istemeyenlere farklı bir ürün sunabilmek.

THY Comfort Class

Comfort Class” olarak adlandırılan ürün, şu an sadece THY’nin en son sipariş verdiği Boeing 777-300ER uçaklarında bulunuyor.

İlki geçtiğimiz ay teslim edilen uçakta yer alan söz konusu sınıfla iki uçuş gerçekleştirdim.

Birincisi teslimat uçuşuydu.

Dolmabahçe” uçağı ile Seattle’dan İstanbul’a geldim. İkinci uçuş ise Washington hattının açılışıydı.

Boeing 777-300ER’larda Comfort Class uçağın orta bölümünde yer alıyor.

Siyah – gri – kırmızı renklerin hakim olduğu Business’ı geçtikten sonra kahverengi renkleri ile yeni ürün sizi karşılıyor.

İlk etapta karanlık gelse de koltuk ortasında yer alan yeşil çizgiler tasarıma hareket veriyor. Kumaş kaplı koltuklara oturduğunuzda bel boşluğunu iyi alıyor.

Ergonomik yapısı başarılı. Koltuk aralıkları tam yatışta 116 santimetreye ulaşıyor. Diğer ara sınıflara göre çok daha makul bir aralık. Uyumak için bence yeterli.

İlla deliksiz uyumak istiyorsanız biraz daha para ödemeye hazır olmanız lazım.

Business Class koltuklarının aralıkları 198 santimetre. Bel kemerlerinde “Y” tipi tasarıma gidilmiş. İki ayrı noktadan gelen kemerler acil durumlarda emniyet oranını artırıyor. Baş koyma yeri deri. Temizlik açısından bir avantaj. Koltukta ayak koyma yerleri uzun uçuşlarda kan dolaşımı için faydalı bir tasarım.

Ekranlar dokunmatik. Aynı zamanda kumanda ile kontrol edilebiliyor. Eğlence sistemi bir çok kanaldan oluşuyor. Yeni filmlerin arasına belki Türk sinemasından bir şeyler de eklenebilir. Bu sayede yabancı yolculara Türk sineması tanıtılmış olur. Müzik seçenekleri de yeterli.

İki uçuşumda da henüz internet ve canlı televizyon yayınları devreye girmemişti. Bu nedenle bunları test edemedim. Ama ücretli olarak e-mail ve SMS gönderebiliyorsunuz. E-mail’de başarılı oldum. Yolladığım SMS’ler ise gitmemiş. Sanırım kodu yanlış girdim. Bu konuda yolculara yardımcı olacak bilgiler muhtemelen önümüzdeki aylardaki kabin dergisi Skylife’ın içinde olacak.

Her koltukta USB, iPhone, iPad için girişler mevcut. Hoş yeni nesil taşınabilir elektronik aletlerin kullanımı arttıkça kabin eğlence sistemlerinin ne kadar anlamı kalıyor, bilmiyorum.

Koltuklarda okuma ışıklarında LED teknolojisinden yararlanılmış. Parlaklığını ayarlayabiliyorsunuz. Bükerek istediğiniz pozisyona getirebiliyorsunuz. Aydınlatması kuvvetli. Bu durumdan kabin memurları şikayetçi olabilir. Açıyı düzgün ayarlamadığınızda servis yapan kabin memurlarının gözünü alabilirsiniz.

Sonuç olarak Comfort Class verdiğiniz paranın karşılığını alabileceğiniz bir ürün.

Umarım kısa sürede hak ettiği yeri yolcunun gözünde bulur.

Bu arada önemli bir notu da eklemekte fayda var. THY’nin Afrika hatlarında Boeing 737-900ER uçaklarını kullanacağını geçen yazımda belirtmiştim.

Bu uçaklarda koltuk aralıkları daha da genişletilmiş Comfort Class koltukları Business olarak hizmet verecek.


Posted

in

Comments

One response to “Comfort Class’la İki Uçuş”