New York JFK Havalimanı’ndaki TWA Terminali Otel Olacak

TWA Flight Center, New York JFK Havalimanı’nın belki de en ünlü terminalidir.

Bu mekan, Fin asıllı Amerikalı ünlü mimar Eero Saarinen tarafından tasarlanarak 1962 yılında hizmete girmiştir.

Havayolu seyahatinin daha ziyade zenginlere ve seçkinlere hitap ettiği o dönemlerin belki de zirve noktası olan TWA Flight Center, kanatlarını açmış bir kuşu andıran sıra dışı mimarisiyle gerçekten göz almaktadır.

New York JFK Havalimanı – Terminal 5

TWA (Trans World Airlines) şirketinin 2001 yılında göklere veda etmesinin ardından uzunca bir süre atıl vaziyette kalan bu ünlü ve sıra dışı terminal, JFK merkezli olarak başarılı bir uçuş operasyonu sürdüren JetBlue’nun ihtiyaçları doğrultusunda yenilenerek 22 Ekim 2008 tarihinde yeniden hizmete girmişti.

Daha doğrusunu söylemek gerekirse, Terminal 5’in olduğu bölüme yapılan ek bina JetBlue için hizmet vermeye başlarken, Saarinen tarafından tasarlanmış olan ön kısım 2001 yılından bu yana kapalı halde kalmaya devam ediyordu.

1994 yılında New York kentine ait bir sembolik mekân olarak ilan edilen ve 2005 yılında millî tarihî mekânlar listesine alınan TWA Flight Center’da uzunca bir süre restorasyon çalışmaları gerçekleştirilmişti.

New York JFK Havalimanı’daki TWA Terminali Otel Olacak

Yıllar süren bekleyişin ardından TWA Flight Center’ın kaderi belli oldu.

Ünlü terminal, lüks bir otele dönüştürülecek.

Dönüştürme projesini üstlenen MCR Development adlı otel yatırım firmasının CEO’su Tyler Morse yaptığı açıklamada, Terminal 5’i hayata geri getirdiklerini belirtti.

Terminal binası 505 odalı bir otel haline gelirken, eski şaşalı günlerine de geri dönecek.

TWA Flight Center

2016 yılının Ağustos ayında başlayan ve halen devam etmek olan inşaat çalışmalarının 2018 yılında tamamlanarak, otelin aynı yılın sonbahar aylarında ilk misafirleriyle buluşması hedefleniyor.

Dönüştürme projesinin 265 milyon USD’de mâl olması bekleniyor. Tarihî önemi olan bina böylelikle, yıkılma riskinden de kurtulmuş olacak.

TWA Hotel

Proje kapsamında otele ilave olarak apron manzaralı 10.000 m2’lik bir gözlem terası, altı adet bar, sekiz adet restoran ve 4.500 m2’lik bir etkinlik merkezi bulunacak.

Ayrıca terminalin yanında küçük bir müze oluşturularak, hem TWA hem de New York ile ilgili tarihi şeyler sergilenecek.

Otele, New York JFK Havalimanı terminalleri arasında ring sefer yapan trenle ulaşmak mümkün olacak.

TWA Hotel” adı altında faaliyet gösterecek olan yeni otelin, büyük ilgi çekeceği tahmin ediliyor.


Posted

in

Comments

One response to “New York JFK Havalimanı’ndaki TWA Terminali Otel Olacak”