Singapore Airlines, İkram İçeriğini Zenginleştiriyor

Havayolu sektörünün önde gelen firmalarından Singapore Airlines, uçak içi yiyecek ve içecek ikramları belirgin bir şekilde geliştiren yeni uygulamalara 11 Ekim 2017 tarihinde başladı.

Yeni girişim kapsamında; çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak ve yerel çiftçi topluluklarına destek vermek için “Çiftlikten Uçağa” konsepti uygulamaya konulacak.

Singapore Airlines sürdürülebilirlik stratejisi kapsamındaki girişimler içerisinde; Deniz Koruma Konseyi tarafından sertifikalandırılmış balık üreticileri tarafından temin edilen balıkların kullanılması ile havayolu şirketinin uçuş yaptığı ülkelerdeki yerel çiftliklerde üretilen ürünlerin alınması bulunuyor.

“Çiftlikten Uçağa” konseptini benimseyen Singapore Airlines, uçak içi yemek servislerinde daha sürdürülebilir, etsiz ve yerelde üretilmiş malzemelerin kullanılmasını amaçlıyor.

Singapore Airlines, bu malzemelerin tedarik edilebilmesi için hem yurtdışındaki hem de Singapur’daki iş ortaklarıyla çalışacak.

İlave olarak; Singapore Airlines Uluslararası Aşçılık Paneli’ndeki (ICP) dünyaca ünlü şefler, daha sürdürülebilir malzemeler ile havayolu şirketinin varış noktalarındaki çiftliklerde üretilmiş domates, kabak, yeşil fasulye ve marul gibi yerel ürünleri kullanarak uçak içi menüler üretecek.

Yeni menüler ilk olarak 2017 yılının sonunda, seçilmiş belli başlı bazı hatlarda First Class yolcularının beğenisine sunulacak ve daha sonra kademeli olarak, diğer sınıflarda seyahat eden yolculara da benzer menüler ikram edilecek.

Singapore Airlines’ın yiyecek ve içecek ikramları ile ilgili gelişmiş sürdürülebilirlik planı, Kranji Kırsal Bölgeler Derneği işbirliğiyle organize edilen Singapur Dünya Gurme Forumu’nda 13 Ekim 2017 tarihinde açıklandı.

Dünya Gurme Forumu’nda hazır bulunan sekiz ICP şefi, yaratacakları yemeklerde yerel ürünleri nasıl kullanacaklarını paylaştılar.

Önümüzdeki yılın ilk aylarında Business Class müşterilerine sunulmaya başlanacak organik Fransız Şiraz şarabını tanıtmak için Singapore Airlines’ın şarap danışmanları da etkinlikte hazır bulundu.

Singapore Airlines Ürün & Hizmetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Marvin Tan; “Yiyecek ve içecek ile ilgili sürdürülebilirlik çabalarımız, karbon ayak izimizi azaltma ve daha yeşil bir çevre sağlamak konusunda Singapore Airlines tarafından gösterilmekte olan çabaların bir parçası ve destekleyicisidir. Birinci sınıf uçak içi yemek deneyimi sunmaya devam ederken yolcularımızın sürdürülebilirliğin sağlanması konusunda üzerimize düşeni yaptığımızı bilmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.


Posted

in