Ispark_havalimani_otopark_AHL_IST_002

İSPARK Havalimanı Otoparkı 2 Saate Kadar Ücretsiz

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan seyahat eden ve otomobillerini havalimanının otoparkına bırakmak isteyen yolcuların en önde gelen sıkıntılarından bir tanesi, kolay kolay yer bulamamaları.

Bu noktadaki ihtiyacı tespit eden İSPARK, 2015 yılında, havalimanına çok yakın bir mesafede oluşturduğu alternatif otopark imkânıyla, sadece uzun süreli park etmek isteyenlerin değil, yolcu karşılamak amacıyla Atatürk Havalimanı’na giden kişilerin kısa süreli otopark ihtiyacına da cevap vermişti.

Park Et Uçak İle Devam Et projesi kapsamında ilk olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hizmet vermeye başlayan İSPARK, Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi yakınında da bir otopark açmıştı.

Ispark_havalimani_otopark_AHL_IST_002
İSPARK Havalimanı Otoparkı

Daha sonraki dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havalimanlarındaki İSPARK otoparklarında 1 saat ücretsiz otopark uygulaması başlatmıştı.

Gelen yoğun ilgi ve artan talep doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla yurt içi ve yurt dışından gelen yolcuların gecikme süreleri de dikkate alınarak ücretsiz uygulama iki saate çıkartıldı.

İSPARK, Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı’na yakın mesafede hizmete açtığı yaklaşık 3.500 araç kapasiteli otoparklarında verdiği ücretsiz uygulama süresini uzatıldı. Sürücüler İSPARK havalimanı otoparklarını iki saat boyunca ücretsiz kullanabilecek.

İSPARK Havalimanı Otoparkı

Söz konusu uygulamanın özellikle, her iki havalimanı girişinde yaşanan uzun kuyrukların ve emniyet şeridindeki yasak parklanmanın da önüne geçeceği düşünülüyor.

Otoban kenarında bekleyen araçların trafikte yol açtığı tehlikelerin önlenmesi ve güvenli bir parklanmanın yapılması sağlamak amacıyla başlatılan uygulama emniyet şeridindeki tehlikeli duraklama ve parklanmaları azalttı.

İki saate çıkartılan ücretsiz otopark uygulaması ile bekleme yapan araçların tamamen ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Ücretsiz Servis ve VIP Bekleme Alanı

Yolcular için bekleme salonunun olduğu otoparkta giden ve gelen yolcular için 15 dakikada bir ring yapan ücretsiz servis araçları da bulunuyor.

Ayrıca İstanbul Kart ve kredi kartı ile otoparkta ödeme yapılabiliyor. Sürücülere, otopark içerisinde bulunan ve ücretsiz internet bağlantısı gibi hizmetlerin de yer aldığı VIP bekleme salonunda hizmet veriliyor.


Posted

in