Airbus A380_Malaysia Airlines

Malaysia Airlines, Avrupa’da Yeni Hatlar Açmayı Planlıyor

2014 yılında yaşadığı kâbus dolu günleri geride bırakmaya çalışan Malaysia Airlines, Avrupa’da yeni hatlar açmanın planlarını yapıyor.

Malaysia Airlines özellikle, 2018 yılında teslim almayı planladığı Airbus A350 tipi yeni nesil uçaklarla, Kuala Lumpur ile Avrupa’daki çeşitli noktalar arasında kârlı bir biçimde uçmayı hedefliyor.

Filoya katılacak altı adet yeni A350’den dört tanesi, 2018 yılının Ocak ayından itibaren, halen günde iki kez icra edilmekte olan Kuala Lumpur – Londra Heathrow hattında görevlendirilecek.

Malaysia Airlines’ın ilk Airbus A350’si, Airbus’ın Toulouse’taki tesislerinde (Foto: Jujug Spotting)

Geriye kalan iki A350’nin nerelere uçacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

Konu hakkında açıklama yapan bir şirket yetkilisi halihazırda yeni hatlar konusunda, ikisi Avrupa’da olmak üzere 12 farklı havalimanı ile görüşmelere devam ettiklerini belirtti.

Özellikle havalimanı vergileri ve slot tahsisi konusunda uzlaşma sağlanması halinde, Malaysia Airlines’ın hangi yeni noktalara uçuş yapacağı resmen belli olacak.

2014 yılındaki iki kazada iki adet Boeing 777 uçağını (MH 370 ve MH 17) son derece talihsiz bir biçimde kaybedetmesinin ardından bir yeniden yapılanma süreci başlatan Malaysia Airlines, Londra hariç Avrupadaki tüm hatlarını (Amsterdam, Frankfurt ve Paris) kapatmıştı.

Şirket bunun yerine, Emirates ile geniş kapsamlı bir anlaşma imzalayarak, Avrupa pazarına Dubai üzerinden ulaşmayı tercih etmişti.

Dolayısıyla Avrupa’da ilk aşamada Amsterdam, Frankfurt ve Paris hatlarından iki tanesinin yeniden açılması sürpriz olmayacaktır.

Önümüzdeki yıllara yönelik olarak da Malaysia Airlines’ın, Boeing 787-9 ve Airbus A330neo tipindeki yine yeni nesil uçaklara ilgisi bulunuyor.

Böylelikle bir yandan filo baştan aşağıya yenilenirken, en son 2010 yılında kâr eden şirketin yeniden düze çıkarılması hedefleniyor.

Uzun yıllar Kuala Lumpur – İstanbul hattında sefer gerçekleştiren Malaysia Airlines, 24 Ağustos 2015 tarihinde bu hattı kapatmıştı.

Kim bilir belki de, 2018 olmasa da, 2019 yılından itibaren Malaysia Airlines, İstanbul hattını yeniden değerlendirmeye alacaktır.


Posted

in