TAV_CEO_Sani Sener

2020 Yılında TAV’ın CEO’su Kim Olacak?

Ortağı Fransız ADP ile de yeni bölgelere girecek olan TAV ayrıca hizmet şirketleriyle de Atatürk Havalimanı sonrasına hazırlanıyor.

Bu konuda hazırlıkları yaptıklarını belirten Şener, 2020 yılından itibaren TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı olacak.

CEO’luk görevini ise halen yönetim kurulu üyelerinden olan Franck Mereyde’ye bırakacak.

Franck Mereyde

Mereyde, 45 yaşında. 2020’den itibaren İstanbul’a yerleşecek. Ama sık sık İstanbul’a geliyor, buradan Sani Şener ile uçarak 17 ülkedeki yatırımları yakından takip ediyor.

Uzun süredir TAV’ın Fransız ortağı ADP’de görev alan Mereyde, Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nın da yöneticiliğini yaptı.

Şener, “TAV’da CEO’luk görevi 2020’den sonra Franck Mereyde’de olacak. Ben Yönetim Kurulu Başkanı olarak genç arkadaşlarımıza destek vermeye devam edeceğim” dedi.

TAV’ın Gelecek Projeleri

Şirketin CEO’su Sani Şener, “Atatürk Havalimanı sonrasında yapacaklarımızı TAV 2.0 adlı bir proje ile çok detaylı çalışıyoruz. 17 yılda 17 havalimanı işleten bir duruma geldik. Yılda 110 milyon yolcu ağırlıyoruz. Atatürk Havalimanı’nın kapanmasından sonra, hiçbir şey yapmasak da elimizdeki mevcut işlerle yılda, 300 milyon Euro’luk EBİTDA’sı olan bir şirket olacağız. Yeni projelerle birlikte Atatürk havalimanının kaybından oluşabilecek EBITDA farkını kapatabiliriz” dedi.

Görüşmeler Sürüyor

Şener, “Küba’nın ilk havalimanı özelleştirmesinde ortağımız ADP ile birlikte yer alacağız. Görüşmeler devam ediyor. Yıl sonu veya 2018’in ilk çeyreğinde anlaşma yapmayı hedefliyoruz. 250-300 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Afrika’da iş kovalıyoruz. Pakistan’ın havalimanı ihalesine teklif verdik. Yakından takip ediyoruz” dedi.

TAV_CEO_Sani Sener
TAV CEO’su Sani Şener

Türkiye’nin dünya markası olan şirketlerinden birinin de TAV olduğuna dikkat çeken Sani Şener, “Biz küresel marka olmayı başardık. Yaklaşık 40 farklı pasaporta sahip 55 bin çalışanımız var. Yüzde 46’ya sahip Fransız ADP ki piyasa değeri 14 milyar Euro ortağız. Ne yazık ki dünya ilginç bir döneme giriyor. İkinci Dünya Savaşı sonrasında cicim ayları bitti. Derin krizler yaşanıyor. Risk ve kriz yönetimini bir arada yapabilen başarılı olur.”

Havalimanı işletmenin yanı sıra duty free, ikram hizmeti, yazılım yapan şirketlerin öne çıkacağını belirten Şener, “Örneğin ikram şirketimiz BTA, Umman’ın başkenti Muskat’ta ihaleyi kazandı. Havalimanı restoranlarını işletecek. Yazılım şirketimiz TAV IT, dünyanın bir çok havalimanına hizmet veriyor. Gümrüksüz satış mağazalarımız ATÜ aynı şekilde. Hizmet şirketlerinin gelirleri yüksek, maliyetleri daha düşük. Bu konuda yeni gelişmeler bekliyoruz.”


Posted

in