Routes 2017, Barselona’da Başladı

Havayolu şirketleriyle havalimanı işletmecilerini bir araya getiren en önemli etkinlik olan World Routes 2017 başladı.

Her yıl dünyanın bir başka noktasında yapılan organizasyona bu yıl, İspanya’nın Barselona kenti ev sahipliği yapıyor.

Yirmi üçüncüsü gerçekleştirilen World Routes’a ilgi büyük.

110 farklı ülkeden 300 havayolu şirketi ve 700 havalimanından 3.000 civarında temsilci, etkinliğe katılıyor. Buna ilave olarak 130 farklı turizm kurumu da World Routes’ta bulunuyor.

World Routes etkinliğinin en önemli özelliği, havayollarıyla havalimanı işletmecilerinin seri bir biçimde yapılan yüz yüze toplantılarla, somut bir biçimde iş konuşuyor oluşu.

Routes Europe etkinliğinden bir görüntü. (Nisan 2017)

Etkinlik öncesi belirlenen toplantı takvimi dahilinde taraflar, 20’şer dakikalık görüşmeler yapıyor. Görüşmelerde yeni hatlar, sefer artışları, teşvik programları gibi konular ele alınıyor.

Havayolu şirketleri, kendilerine ayrılan masalarda gün boyu, onlarla görüşmek isteyen havalimanı işletmecileri ile bir araya geliyor.

Sabah erken saatlerde başlayan görüşmeler, saat 17:00’ye kadar devam ediyor.

Bu yıl etkinlik boyunca 13.000’den fazla görüşme yapılacağı hesaplanıyor.

Bunun yanı sıra, gerek gün içerisinde verilen kahve molası ve öğle yemeği sırasında ve gerekse akşamları yapılan yemekli organizasyonlarda da, ilişkileri geliştirmek mümkün.

Eylül ayında düzenlenen World Routes etkinliği aslında yılın başlarında yapılan bölgesel toplantıların bir zirvesi olarak da nitelenebilir. Zira her yıl Şubat-Nisan döneminde sırasıyla Amerika, Asya ve Avrupa merkezli bölgesel Routes etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Ülkemizden Türk Hava Yolları, AtlasGlobal, İstanbul Yeni Havalimanı, TAV ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan temsilciler, World Routes 2017’ye katılıyor.


Posted

in