Gulf Air, İstanbul Seferlerini Artırıyor

Bahreyn merkezli havayolu şirketi Gulf Air, İstanbul uçuşlarını artırıyor.

2016 yılında İstanbul seferlerinin 30. yıldönümünü kutlayan Gulf Air, önümüzdeki Kasım ayından itibaren Bahreyn ile İstanbul arasında her gün uçuş yapacak.

Gulf Air – Airbus A320

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu kararın alınmasında, İstanbul hattındaki yolcu talebinin artmasının yanı sıra, Gulf Air’i tercih eden yolculara daha fazla bağlantılı uçuş seçeneği ve daha esnek bir tarife yapısının sunulmak istenmesi de etkin rol oynadı.

Gulf Air CEO Yardımcısı Waleed Abdul Hameed Al Alawi, İstanbul hattının oldukça iyi bir performans gösterdiğini belirterek, bu hattaki uçuşlarını artırarak, iki ülke arasındaki ticarî ve turistik ilişkilere katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Gulf Air geçtiğimiz günlerde de, Moskova seferlerini haftalık dört uçuştan, her güne çıkaracağını duyurmuştu.

Şirket halihazırda, 25 farklı ülkede 42 noktaya sefer gerçekleştiriyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı – 2016/17 Yolcu Değişim Oranları (Aylık)

2016 yılının tamamında ve 2017 yılının ilk üç ayında ülkemiz sivil havayolu sektörünün içerisinden geçtiği zorlu günler, geçtiğimiz Nisan ayından itibaren yerini bir toparlanma sürecine bırakmıştı.

Özellikle Türk taşıyıcıların yolcu sayılarında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine nispeten ciddi artışlar kaydedilmişti.

Ağustos ayında İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki yolcu artış oranı, %15’i aşmıştı.

Gulf Air’in İstanbul seferlerini günlük hale getirmesinin de bu toparlanma sürecinin bir parçası olduğunu düşünüyor, gelecek aylarda İstanbul hattında diğer havayolu şirketlerinin de sefer artışı veya yeni sefer haberlerini görmeyi temenni ediyoruz.


Posted

in