Siemens, Yunan Havalimanlarının Bagaj Sistemlerini Yenileyecek

Alman devi Siemens, Yunanistan’daki 13 farklı havalimanının bagaj yönetim sistemlerini yenileyecek.

Siemens ayrıca, modernize edeceği bagaj sistemlerinin bakımını da üstlenecek.

Daha ziyade turizm odaklı bir biçimde hizmet veren söz konusu 13 havalimanı, 2016 yılında yaklaşık 22 milyon yolcuya ev sahipliği yapmıştı.

Bu havalimanlarındaki bagaj yönetimi sistemlerinin etkin bir biçimde işlemesi, turist memnuniyeti ve dolayısıyla Yunanistan ekonomisi için de büyük önem taşıyor.

Yenileme projesi çerçevesinde Siemens, VarioBelt taşıma düzeneği, dikey düzenleme üniteleri ve yatay yönlendirme ünitelerinin kurulumu yapılacak.

Siemens ayrıca, uçak altına verilen bagajlara ilişkin güvenliği daha da artırmak amacıyla, “Standard 3” X-ray cihazlarını kullanacak.

Yeni bagaj yönetimi sistemlerinin idaresinde, yine Siemens tarafından sağlacak olan SCADA yazılımları kullanılacak.

Siemens günümüz itibarıyla dünya genelinde 40 civarında havalimanında benzer hizmetleri veriyor.

Yunanistan’da Fraport tarafından işletilen havalimanları (2017)

Tabii Siemens’in, Yunanistan’daki 13 havalimanıyla birden böyle bir anlaşma yapabilmesinin ardında, bu havalimanlarının tek bir işletmecinin yönetiminde olmasının payı büyük.

Alman havalimanı işletmecisi Fraport, 11 Nisan 2017 tarihi itibarıyla Yunanistan’daki 14 havalimanının yönetimini üstlenmişti.

Copelouzos Group adlı Yunan şirketle işbirliğine giden Fraport, 2015 yılında imzaladığı anlaşmayla, söz konusu 14 havalimanının yönetimini 40 yıllığına üzerine almıştı.

Fraport bu iş için Yunan devletine, 1,23 milyar Euro ödeme yapmıştı.

Yapılan anlaşma çerçevesinde Fraport, havalimanlarının modernizasyonu için ilk dört yıl içerisinde 400 milyon Euro tutarında yatırım yapmayı vaat etmişti.

Fraport’un toplam yatırımının ise 1,4 milyar Euro’ya ulaşması bekleniyor.