Cathay Pacific, Avrupa’da Yeni Hatlar Açıyor

Hong Kong merkezli havayolu şirketi Cathay Pacific, Avrupa’da yeni hatlar açmaya hazırlanıyor.

Cathay Pacific, 2018 yılı yaz tarifesiyle birlikte Hong Kong ile Avrupa’daki üç nokta arasında direkt seferlere başlayacak.

Brüksel (4 uçuş/hafta), Dublin (4 uçuş/hafta) ve Kopenhag (4 uçuş/hafta), Cathay’ın uzun menzilde uçuş ağına katılacak olan yeni destinasyonlar.

Cathay Pacific CEO’su Rupert Hogg konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yolcularından gelen talepleri dinlediklerini ve Brüksel, Dublin ve Kopenhag’a sefer başlatmaya karar verdiklerini belirtti.

Amsterdam, Frankfurt, Londra, Manchester, Milano, Paris ve Zürih olmak üzere Avrupa’da yedi noktaya uçuş düzenleyen Cathay böylelikle, ciddi bir atılım içerisine girmiş oluyor.

Bu iddialı girişimin arkasında, Cathy’ın filosuna katılmaya devam eden yeni nesil uçakların payı büyük.

Söz konusu üç yeni hat, şirket filosunun en genç üyeleri olan Airbus A350-900 tipi uçaklarla icra edilecek.

Cathay’ın filosunda halihazırda bu tip uçaklardan 18 adet bulunuyor. Sene sonuna dek dört yeni A350’nin, filoya katılması bekleniyor.

Cathay’ın, 280 koltuk kapasiteli toplam 22 adet A350-900’ün yanı sıra, 330 koltukla hizmet vermeyi planladığı 26 adet A350-1000 siparişi de bulunuyor.

Geçtiğimiz aylarda Havayolu 101’de, yeni nesil uçaklardan Airbus A350-1000 ile Boeing 787-10 modellerinin bir karşılaştırmasını yapmıştık.

A350-1000 modelinin 787-10’a göre bazı üstünlükleri bulunmakla birlikte, her iki modelin de önümüzdeki yıllarda havayolu şirketleri tarafından yoğun bir biçimde tercih edileceğini düşünüyoruz.

Dolayısıyla, bir yandan yolcu konforunu artırırken diğer taraftan havayolu şirketlerinin birim maliyetlerini aşağıya çeken yeni nesil uçaklar yaygınlaştıkça, Cathay Pacific örneğindeki gibi, uzun menzilli direkt hatların sayısının artacağını tahmin ediyoruz.


Posted

in