Emirates, Boston Havalimanı’nda Özel Yolcu Salonu Açtı

Sektörün önde gelen havayolu şirketlerinden Emirates, Boston Logan Havalimanı’nda bir “özel yolcu salonu” (lounge) açtı.

Geçtiğimiz Nisan ayında yolculara hizmet vermeye başlayan yeni salonun resmî açılışı, 13 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Emirates Lounge – Boston Havalimanı

Emirates böylece, dünya genelindeki 41. özel yolcu salonunu yolcularının kullanımına sunmuş oldu.

Şirketin uçuş yaptığı destinasyon sayısının 140 civarında olduğu düşünüldüğünde, bu sayı oldukça yüksek.

Bir başka deyişle, Emirates’in sık uçan yolcuları şirketin uçuş ağının neredeyse üçte birinde, aynı hizmet kalitesindeki özel salonları kullanma fırsatı buluyor.

Küresel çapta faaliyet gösteren bir havayolu şirketinin yolcularına sunduğu hizmet kalitesi seviyesinin istikrarı ve tutarlılığı açısından bu işin hiç de kolay bir şey olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Zira bir çok havayolu şirketi, bu şekilde kendi özel yolcu salonunu açmak yerine, havalimanında halihazırda bulunan ve hub taşıyıcı veya havalimanı işletmecisi tarafından işletilen salonlardan hizmet almayı tercih ediyor.

6,7 milyon USD’ye mâl olan 695 m2 büyüklüğündeki yeni salon, Boston Havalimanı Terminal E’nin üst katında yer alıyor ve aynı anda 123 yolcuya oturma imkânı sunuyor.

Emirates Lounge – Boston Havalimanı

Boston Havalimanı’nda açılan yeni lounge aynı zamanda, Emirates’in ABD’deki dördüncü özel yolcu salonu olma niteliğini taşıyor.

Şirketin havalimanı hizmetlerinden sorumlu başkan yardımcılarından Mohammed H Mattar yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde de havalimanlarında yolcularına vermekte oldukları hizmet seviyesini daha da öteye taşımak için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Yeni salondan Emirates’in First Class ve Business Class yolcularının yanı sıra, Skywards adlı sadakat programının Platinum ve Gold üyeleri de ücretsiz bir biçimde yararlanabilecek.

Emirates’in First Class ve Business Class yolcuları ayrıca isterlerse, evleri veya kaldıkları otel ile havalimanı arasındaki ulaşımı, yine Emirates tarafından sağlanan özel şoförlü bir otomobil (Chauffeur-drive) ile gerçekleştirebiliyorlar.

Bu hizmet, havalimanından 60 mil (96 km) uzaklığa kadar olan noktalarda geçerli.

Emirates, Boston hattındaki uçuşlarına 10 Mart 2014 tarihinde başlamıştı. Şirket, üç seneyi aşan süre içerisinde bu hatta 745.000’den fazla yolcuya hizmet verdi.