Qatar Airways - Airbus A350

Qatar Airways, Iran Air’e Uçak Kiralayacak

Katar’ın Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri gibi bölge ülkeleriyle yaşadığı kriz sonrası bu ülkeler hava sahalarını kapatmış, karşılıklı tüm uçuşlarını da iptal etmişti.

Tarihinin en büyük krizini yaşayan Katar’da bu krizi en ağırdan hisseden şirketlerden birisi, ülkenin milli havayolu Qatar Airways olmuştu.

En yoğun sefer yaptığı bölge ülkeleriyle tüm uçuşların durdurulması üzerine kapasite fazlasıyla karşı karşıya kalan ve uçakları nasıl değerlendireceğini bilemeyen Qatar Airways, alternatifler aramaya başlamıştı.

Tam da böylesi bir ortamda İngiliz havayolları British Airways kabin ekibinin greve gitmesi Qatar Airways’e elinde kalan fazla kapasiteyi değerlendirme imkanı sundu.

British Airways, Temmuz ayı ortalarında Qatar’dan 9 adet A321 ve A320 uçağını ekibiyle birlikte wet-lease yöntemiyle kiraladı.

Her ikisi de Oneworld üyesi olan British Airways ve Qatar Airways üst düzey yönetimi arasında çok sıkı bir ilişki bulunuyor.

Kriz ortamında British Airways’e kiralayarak bir nebze olsun rahatlayan Qatar Airways’in bazı uçaklarına şimdi de İran’ın milli havayolu Iran Air talip oldu.

Ch-Aviation’da yer alan bilgiye göre Iran Air, hac mevsimi dolayısıyla talebi karşılayabilmek için Qatar Airways’den uçak kiralayacak.


Posted

in