Fraport, Bahreyn Havalimanı’na ORAT Danışmanlığı Veriyor

Bahreyn Havalimanı yeni terminal binası 2019 yılında açılacak.

Frankfurt Havalimanı işletmecisi Fraport, Bahreyn Havalimanı’nda gerçekleştirilecek operasyonel hazırlık ve havalimanı taşınması süreci [ORAT (Operational Readiness and Airport Transfer)] için danışmanlık hizmeti veriyor.

Söz konusu ORAT işlemi, Bahreyn Havalimanı’nda inşa edilen yeni terminal binasını, apron sahasını, yangın istasyonunu, akaryakıt çiftliğini ve uçak bakım merkezini kapsıyor.

Fraport tarafından verilecek danışmanlık hizmeti 32 ay sürecek ve üç aşamadan oluşacak. Ön hazırlık ve taşınma aşamasının ardından süreç, taşınma sonrasında da devam edecek.

Fraport uzmanları bu iş için 4.700 adam/gün’lük efor sarfedecek.

Bahreyn Havalimanı modernizasyon projesinin en önemli ayağını oluşturan ve yıllık 14 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak yeni terminal binasının, 2019 yılı içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.

Fraport İcra Kurulu Başkanı Dr. Stefan Schulte yaptığı açıklamada, “Bahreyn Havalimanı ORAT ihalesini kazanarak, bu konuda Fraport’un küresel çaptaki üst düzey yerini teyit ettiklerini” vurguladı.

Bahreyn Havalimanı projesi aynı zamanda, Fraport’un şu ana kadar üstlenmiş olduğu en uzun soluklu ve kapsamlı ORAT çalışması niteliğini taşıyor.

Holistik (bütüncül) ve süreç odaklı bir yaklaşıma sahip olan Fraport ORAT hizmeti temel olarak şu bileşenlerden oluşuyor:

  • Proje yönetimi,
  • Konseptler ve standart işletme prosedürleri (concepts and standard operating procedures (SOP)),
  • Eğitim ve alıştırma,
  • İnsan Kaynakları stratejisi,
  • Operasyonel denemeler (simulasyon),
  • Havalimanı taşınması, ve
  • Taşınma sonrası destek.

Fraport tarafından üstlenilen önemli havalimanı hazırlık ve taşınma projeleri arasında Sao Paulo (Brezilya), St. Petersburg (Rusya), Varna ve Burgaz (Bulgaristan), Kahire (Mısır) ve Lima (Peru) gibi noktalar bulunuyor.

Buna ilave olarak Fraport halihazırda, Cenevre Havalimanı’nda 2020 yılına kadar sürecek olan beş yıllık ORAT projesini de yürütmeye devam ediyor.


Posted

in