Qatar Airways, Hindistan’da Kuracağı Havayolu Şirketi İçin “C Series” Düşünüyor

Qatar Airways’in Hindistan’da kurmayı planlandığı yeni havayolu için Bombardier C Serisi uçakları almayı düşündüğü bildirildi.

Paris Airshow’da konu ile ilgili açıklama yapan Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, yeni havayolu ile ilgili her şeyin planlandığı gibi ilerlediği bilgisini paylaşmıştı.

Bloomberg’de yer alan haberde, Delhi merkezli kurulacak yeni havayolunun iç hat uçuşlarında kullanılmak için Bombardier C Serisi uçakların tercih edileceği belirtildi.


Yine Bloomberg’e konuşan Bombardier Ticari Uçaklar Başkanı Fred Cromer, Akbar Al Baker ile birçok kez görüştüklerini, Qatar’ın CEO’sunun C serisi uçaklarla yakından ilgilendiğini söyledi.

Cromer, Akbar Al Baker’in C Serisi uçakları iki yıl önce Paris Airshow’da gördükten sonra bu uçaklara olan ilgisinin artığını belirtti.

Akbar Al Baker, Hintli yeni havayolunun 100 uçaklık bir filoya sahip olacağını açıklamıştı. Eğer Bombardier C Serisi için nihai karar verilirse, Kanadalı üreticiye yüklü miktarda bir sipariş gelebileceği konuşuluyor.

C Serisi jetlerin sadece Hindistan’daki havayolu için değil Qatar’ın yüzde 49’una talip olduğu İtalyan Meridiana Havayolları için de kullanılabileceği konuşuluyor.