ABD – Küba Arasındaki Uçuşlarda Hüsran

50 yıllık bir aradan sonra 2015 yılı Temmuz ayında ABD ve Küba arasındaki diplomatik ilişkiler Barack Obama döneminde tekrar başlamış, turizmde gözde bir ülke haline gelen Küba’ya sefer yapabilmek için çok sayıda Amerikan havayolu sıraya girmişti.

ABD Ulaştırma Bakanlığı, Küba’ya uçmak isteyen 8 havayoluna izin vermişti.

Atlanta, Charlotte, Kuzey Carolina, Houston, Newark, New Jersey, New York, Miami, Fort Lauderdale, Orlando, Chicago, Philadelphia, Minneapolis ve Tampa’dan Küba’da Havana dahil  Santa Clara ve Santiago’nun da bulunduğu 9 kente uçabiliyordu.

Küba’ya sefer yapan havayolları arasında Alaska, American, Delta, Frontier, JetBlue, Southwest, Spirit ve United havayolları vardı.

Küba’ya ilk uçuş yapan şirketlerden Southwest, 5 Eylül 2017 tarihi itibarıyla bu ülkedeki iki hattını kapatma kararı aldı.

Dallas merkezli Southwest, Varadero ve Santa Clara uçuşlarını durduracağını açıkladı.

Havana’ya Florida ve Tampa’dan yaptığı günlük iki uçuşu ise devam ettireceğini bildirdi.

Southwest Başkan Yardımcısı Steve Goldberg, bir kaç ay boyunca gösterdikleri performansın derinlemesine bir analizini yaptıktan sonra Varadero ve Santa Clara uçuşlarını durdurma kararı aldıklarını belirterek, ”Küba’ya ABD vatandaşları için turizm yasağının devam etmesi nedeniyle bu pazarlara sürdürülebilirlik için açık bir yol olmadığını gördük” değerlendirmesinde bulundu.