Anadolujet_wing_Esenboga_ESB_Airport_Nov 2014

AnadoluJet, Uzun Menzilli Uçuşlara mı Başlayacak?

Singapore Airlines ve Scoot, Lufthansa ve Eurowings, British Airways (IAG) ve Level, Air France ve Boost derken, sıra şimdi de Türk Hava Yolları’na mı geliyor?

Centre for Aviation (CAPA) adlı web sitesinde geçtiğimiz günlerde THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye dayandırılarak yapılan bir haberde, şirketin düşük maliyetli taşıyıcı markası AnadoluJet’in, uzun menzilli seferlere başlayabileceği iddia ediliyor.

Bilal Ekşi yaptığı açıklamada, AnadoluJet’in uzun menzilli pazara girmesi yönünde bir takım stratejik müzakerelerin yapıldığını söylüyor.

Ekşi, henüz bu yönde alınmış bir karar bulunmadığını ama şirket yönetimi olarak herhangi bir konuda mutabakat sağladıklarında çok hızlı bir biçimde harekete geçtiklerini belirtiyor.

Anadolujet_wing_Esenboga_ESB_Airport_Nov 2014Anadolujet halihazırda Ankara merkezli olarak sadece Türkiye iç hatlarında ve buna ilave olarak Lefkoşa Ercan Havalimanı’na sefer yapıyor.

Türkiye’de faaliyet gösterecek uzun menzilli bir düşük maliyetli taşıyıcının merkezinin Ankara dışında bir noktada bulunması daha uygun olabilir.

Bu iş için mesela Antalya merkezli bir operasyon düşünülebilir.

Böylelikle THY kalitesini tercih etmek isteyen tatilciler Türkiye’nin güney sahillerine, İstanbul’da aktarma yapmak yerine, AnadoluJet ile direkt olarak ulaşabilir.

Tabii günümüz itibarıyla bu pazarda genelde charter kategorisinde sefer yapan havayolu şirketlerinin ve THY’nin Lufthansa ile ortaklığı olan SunExpress’in etkin olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Bakalım THY, Avrupa’daki büyük rakiplerinin peşinden mi gidecek? Ve AnadoluJet markası tatil amaçlı seyahat eden yolcu segmentini hedefleyerek yeniden mi konumlandırılacak?