Ryanair, Uzun Menzil Pazarına Air Europa İşbirliği ile Girdi

Michael O’Leary (Ryanair) ve Javier Hidalgo (Air Europa)

Norwegian ile yapacak, Aer Lingus ile yapacak derken, Ryanair, uzun menzil pazarına Air Europa işbirliği ile girdi.

Taraflar arasında yapılan anlaşma sayesinde yolcular bugünden itibaren, Ryanair’in web sitesi üzerinden Air Europa’nın uzun menzilli uçuşlarının biletlerini satın alabilecek.

Söz konusu anlaşma Madrid çıkışlı seferleri kapsıyor ve 16 farklı ülkede 20 noktayı içeriyor.

Ryanair ile Air Europa arasındaki anlaşmanın ikinci aşaması ise bu yılın sonlarına doğru hizmete girecek ve Ryanair yolcuları, Madrid aktarmalı Air Europa uçuşlarında “bağlantılı” bir biçimde seyahat etme fırsatını elde edecek.

Ryanair’in Madrid ile Avrupa’nın farklı bölgeleri arasında 50’den fazla noktaya uçuş yaptığı düşünüldüğünde, bu anlaşmanın Air Europa için de son derece büyük bir adım olduğu söylenebilir.

Bilindiği üzere Ryanair yakın bir geçmişe kadar hiç bir şekilde bağlantılı uçuş yapmıyordu.

Ancak geçtiğimiz hafta (17 Mayıs 2017) başlatılan ve Ryanair için yeni bir dönemin habericisi olan bağlantılı uçuşlar ilk aşamada Roma Fiumicino Havalimanı merkez alınarak gerçekleştirilecek.

Ryanair’in bu yıl dördüncü dönemine giren “Always Getting Better” programı çerçevesinde başlatılan aktarmalı uçuşlarda başarı sağlanması halinde, şirketin diğer önemli merkezlerinde de aynı uygulamaya geçilecek.

Anladığımız kadarıyla Roma merkezli olarak icra edilen bu uçuşlar aynı zamanda Air Europa ile yapılması planlanan bağlantılı uçuşların da bir provası niteliğini taşıyacak.

Ryanair’in içerisinde bulunduğu dönüşüm süreci belli ki, önümüzdeki yıllarda başta Avrupa pazarı olmak üzere tüm dünya ticarî havayolu sektöründe önemli değişimleri beraberinde getirecek.

Ryanair ile Norwegian ve Aer Lingus arasındaki işbirliğinin ne zaman başlayacağı konusunda ise net bir bilgi verilmiyor.

Tabii bu noktada, yine 2015 yılında kamuoyuna duyurulan ve Ryanair’in geniş gövdeli uçaklarla transatlantik pazarında faaliyet göstermek istediğine dair haberleri de zihnimizin bir kenarında tutmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Ryanair – Air Europa Arasındaki Anlaşma

Ülke Havalimanı
ABD Boston
Miami
New York (JFK)
Arjantin Buenos Aires
Bolivya Santa Cruz
Brezilya Salvador
Sao Paulo
Kolombiya Bogota
Küba Havana
Dominik Punta Cana
Santo Domingo
Ekvador Guayaquil
Honduras San Pedro Sula
Israil Tel Aviv
Meksika Cancun
Paraguay Asuncion
Peru Lima
Porto Riko San Juan
Uruguay Montevideo
Venezuella Caracas

Comments

One response to “Ryanair, Uzun Menzil Pazarına Air Europa İşbirliği ile Girdi”