Ryanair_cabin-crew_new uniform_2015

Ryanair, Tarihinde İlk Kez Aktarmalı Uçuş Yapmaya Başladı

RyanAir_Michael-OLeary
Michael O’Leary

Yılda yaklaşık 120 milyon yolcuya hizmet vermekte olan Ryanair, tarihinde ilk kez aktarmalı uçuş yapmaya başladı.

17 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla başlatılan ve Ryanair için yeni bir dönemin habericisi olan aktarmalı uçuşlar ilk aşamada Roma Fiumicino Havalimanı merkez alınarak gerçekleştirilecek.

Alicante, Barselona, Bari, Brüksel, Katanya, Comiso, Malta ve Palermo kentleri, Roma üzerinden yapılacak aktarmalı uçuşlarla birbirlerine bağlanacak.

Ryanair yolcuları şirket tarihinde ilk kez web sitesinden bağlantılı bilet satın alabilecek, Roma’da uçuşun ilk bacağından indiklerinde, havalimanının “hava” tarafını terk etmeden ve bavullarını almadan, bir sonraki uçuşlarına geçerek, varmak istedikleri destinasyona devam edecek.

Bu iki uçuş için tek bir PNR kullanılacak.

Ryanair’in bu yıl dördüncü dönemine giren “Always Getting Better” programı çerçevesinde başlatılan aktarmalı uçuşlarda başarı sağlanması halinde, şirketin diğer önemli merkezlerinde de aynı uygulamaya geçilecek.

Ryanair, uzun menzilli hatlara girmek için ise, Aer Lingus ve Norwegian ile görüşmelere devam ediyor. Söz konusu şirketlerle işbirliğine gidilmesi halinde, yine aktarmalı uçuş mantığı çerçevesinde Ryanair, son derece büyük bir pazara ilk adımını atmış olacak.

Ryanair Neden Aktarmalı Uçuş Yapmıyordu?

Türkiye’de yaşayan bizler için aktarmalı uçuş son derece olağan bir şey aslında.

Kendisini düşük maliyetli taşıyıcı şeklinde tanımlayan havayolu şirketleri de dahil, ülkemizdeki tüm taşıyıcılar aktarmalı uçuş yapıyor.

Ancak bugüne kadar Ryanair için durum farklıydı.

Seyahat sürecini mümkün olduğunca basitleştirmeye çalışan şirket, aktarmalı uçuşların getireceği muhtemel karmaşadan da uzak duruyordu.

Zira daha önceki tarihlerde de Ryanair ile mesela, Brüksel – Roma – Katanya hatların uçuş yapmak mümkündü.

Ancak yolcular böyle bir uçuşun her bir bacağı için ayrı bir bilet satın almak ve buradaki örnekte, uçak altına verdikleri bavulları varsa, Roma’da indiklerinde havalimanının “kara” tarafına geçiş yaparak bagaj teslim karuzellerinden bavullarını kendileri alarak, bir sonraki uçuşa yetişmek zorundaydılar.

Bu tarz bir işletme yapısı bir havayolu şirketi için operasyonel açıdan büyük kolaylık sağlarken, yolcular açısından zahmetli bir seyahat deneyimi anlamına geliyor.

Tamamı Boeing 737 tipinden oluşan 384 uçaklık filosu ve hizmet verdiği 120 milyon yolcuyla tam manâsıyla bir dev haline dönüşen Ryanair, bakalım yeni denemeye başladığı aktarmalı uçuşlarda başarılı olacak mı?

Kendi içerisinde gerçekleştireceği bu yeni uygulama, şirketin Aer Lingus ve Norwegian ile yapmayı planladığı ortak uçuşlar için de bir hazırlık şeklinde değerlendirilebilir.