Emirates, Yıllık Mâlî Sonuçlarını Açıkladı

Emirates Havayolları Grubu, 2016 – 2017 yılı mâlî sonuçlarını açıkladı.

Dubai merkezli Emirates Havayolları Grubu’nun geçtiğimiz yıl kârı, bir önceki yıla oranla %70 düşerek 670 milyon dolara geriledi.

Havacılık ve seyahat sektörü için çalkantılı bir yıl olmasına rağmen grup 29. kez üst üste kâr etti.

Grubun cirosu 2015-2016 yılına oranla %2 artışla 25.8 milyar dolar olarak gerçekleşti.


Mevcut piyasa şartları ve grubun gelecekteki yatırım planlarını desteklemek için 2016 – 17 için Dubai Yatırım Şirketi’ne (ICD) hiçbir temettü ödemesi yapılmayacağı bildirildi.

Emirates Havayolu ve Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, 2016-2017’nin en zor yıllardan biri olduğunu belirterek, “Buna rağmen Emirates ve Dnata yer hizmetleri şirketimiz kârlılıklarını korudu ve büyümeye devam etti. Yıllar geçtikçe, iş yeteneklerimizi ve marka itibarımızı geliştirmeye yatırım yaptık. Bu güçlü temeller, yıl boyunca seyahat talebini etkileyen Brexit, terör olayları, ABD uçuşlarında uygulanan yeni politikalardan etkilendi” dedi.

Saeed Al Maktoum, sektörün geleceği için iyimser olduklarını ancak pazardaki aşırı rekabet ve bir çok bölgede seyahat talebindeki belirsizlik yüzünden 2017’nin de zor geçeceğini kaydetti.

Emirates Havayolları Grubu, yeni uçak alımı, şirket ortaklıkları, yeni tesisler, teknoloji ve personel yatırım dolayısıyla 3.7 milyar dolarlık kaynak ayırdı.


Posted

in

,

Tags: