Changi Terminal 4’te Yer Alan Ticarî İşletmeler Belli Oldu

Changi Airport Group – Terminal 4

2017 yılının ikinci yarısında açılması hedeflenen Changi Havalimanı Terminal 4‘te faaliyet gösterecek ticarî işletmeler belli oldu.

Terminal içerisindeki tüm perakende dükkânlar, yiyecek & içecek alanları ve diğer hizmet noktalarının kiralama işlemleri tamamlandı.

Terminal 4, bir çok uluslararası ve yerli işletmeciyi havalimanına çekti. Söz konusu markaların yaklaşık dörtte biri, ilk kez bir havalimanında faaliyet gösterecek.

Toplamda 16.000 m2 büyüklüğe sahip olan ticarî alanlarda 80’den fazla farklı işletme bulunacak.

Changi Havalimanı yönetimi, yeni terminalin tam manasıyla bir alışveriş ve yemek yeme cenneti olacağını iddia ediyor.

Charles & Keith, Coach & Furla, Gassan Watches, Michael Kors, The Cocoa Trees, TWG Tea Boutique, Bee Cheng Hiang, Bengawan Solo, Curry Times, Eu Yan Sang ve Heavenly Wang, Terminal 4’te boy gösterecek markalardan bazıları.

Sadece yolcuların değil, havalimanına herhangi bir şekilde işi düşecek olanların da, -terminalin kara tarafında olmak şartıyla- bu dükkân ve restoranlardan yararlanacağı muhakkak.

Mesela terminalin sadece kara tarafında 11 farklı yiyecek & içecek noktasının bulunduğunu belirtmek sanırım yeterli olacaktır.

Yeni terminal, “Walk-through” konsepti çerçevesinde; yani yolcuların ticarî alanların içerisinden geçerek biniş kapılarına ulaşacağı bir tasarıma sahip.

En fazla satılan duty-free ürünleri olan içki, sigara, parfüm ve kozmetik ürünler, merkezî bir biçimde tek bir alanda olacak ve hem “giden” hem de “transfer” yolcular buradan geçecek.

Changi Havalimanı’nın ticaretten sorumlu genel müdür yardımcısı Lim Peck Hoon yaptığı açıklamada, Terminal 4’teki ticarî konseptle, alışverişin yolcular için eğlenceli ve interaktif bir deneyim olduğu gerçeğini ön plana çıkarmak istediklerini belirtti.

2015 yılında kendi rekorunu kırarak sadece perakende satış noktalarından elde ettiği ciroyu 1,5 milyar USD’ye çıkaran Changi, yeni terminalle birlikte bu rakamı çok daha ötelere taşıyacak gibi görünüyor.

İşte Singapur Changi Havalimanı Terminal 4’te yer alacak ticarî işletmelerin kara ve hava tarafı ayrımlı tam listesi:

Singapur Changi Terminal 4 – Ticarî alanlar (Kara Tarafı)
Singapur Changi Terminal 4 – Ticarî alanlar (Hava Tarafı)