Lufthansa, 2020’li Yılların Buiness Class’ını Planlıyor

Lufthansa_new_Business Class_2015
Lufthansa 2015 yılında , Business Class konseptini tamamen yeniledi

Lufthansa, uçaklarındaki Business Class kabinlerinde son derece geniş çaplı bir yenileme projesini başlatmaya hazırlanıyor.

Proje Lufthansa uçaklarının yanı sıra, grup bünyesinde bulunan diğer havayolu şirketlerinden Swiss ve Austrian Airlines’ı da kapsayacak.

Business Class yenileme projesi ilerledikçe, Lufthansa’nın First Class hizmetinin tamamen kaldırılabileceği konuşuluyor.

Özellikle Qatar Airways’in geçtiğimiz haftalarda tanıtımını gerçekleştirdiği QSuite adlı Business Class ürünü, sektördeki bir çok First Class konseptinin dahi önüne geçmişti.

Önümüzdeki yıllarda havayolu şirketlerinin yine üç sınıflı ancak Business – Premium Economy – Economy şeklinde bir ürün gamına sahip olacağı tahmin ediliyor.

Bu açıdan bakıldığında, Lufthansa zaten 2014 yılının sonundan bu yana Premium Economy hizmeti verdiğinden, yukarıda belirttiğimiz üç sınıflı ürün gamı yapısına geçişi kolay olacaktır.

Bununla birlikte, şirketin Business Class konseptinin oldukça yakın bir geçmişte; 2015 yılında yenilendiği düşünüldüğünde, 2020’li yıllar konseptinin tüm filoya yaygınlaştırılmasının bir haylü uzun bir süre alacağı da söylenebilir.

Öte yandan, yeni Business Class’taki koltuk yerleşiminin, tüm yolculara koridora direkt çıkış imkânı verecek şekilde olacağı düşünülüyor.

Bunun yanı sıra koltuklar, yolcuların kendi elektronik cihazları üzerinden kontrol edilebilir teknolojiye sahip olacak.

Yani yolcular mesela, kendi cep telefonları ile koltuğu yatırabilecekleri gibi, uçak içi eğlence sistemini de yine aynı şekilde kontrol edebilecekler.

2020’li yılların başlarında Lufthansa filosuna katılmaya başlayacak olan Boeing 777-X serisi uçaklarda, işte bu yeni Business Class konsepti yer alacak.

Lufthansa, yeni Business Class koltuklarının görünümü hakkında ise henüz bir bilgi vermedi.


Posted

in