Qatar Airways, “IATA Resolution 753” Uyumlu İlk Havayolu Şirketi Oldu

Qatar Airways, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından yayınlanan 753 numaralı karara (Resolution 753) uyumlu ilk havayolu şirketi ünvanını kazandı.

Söz konusu uyumluluk, şirketin merkezi konumundaki Doha Hamad Havalimanı’nı kapsıyor.

Sonraki aylarda Qatar Airways’in uçuş ağındaki tüm noktalar Resolution 753 ile uyumlu hale getirilecek.

IATA’nın 753 numaralı kararına göre bir havayolu şirketi, taşımakta olduğu yolcu bagajlarına ilişkin tüm taşıma sürecini en başından sonuna kadar takip etmekle yükümlü.

Qatar Airways, Resolution 753 uyumluluk sertifikasını alırken özellikle şirketin kendi içerisinde geliştirdiği bagaj yönetimi sistemi olan HAQIBA’nın büyük faydasını gördü.

Proje çerçevesinde Qatar Airways’in web sitesi ve mobil uygulaması da, HAQIBA ile uyumlu hale getirildi.

Yolcular bu sayede, “Track My Bags” linkine giriş yaparak, uçak altına vermiş oldukları bagajlarının nerede olduğunu gerçek zamanlı bir biçimde takip edebiliyor.

Mobil uygulama ayrıca istendiği takdirde bagajın durumuyla ilgili olarak düzenli bir biçimde güncelleme mesajları gönderebiliyor.

Check-in, transfer, varış gibi aşamaları takip etmenin yanı sıra yolcular, bavullarının hangi bagaj karuzeline geleceğini de yine Qatar Airways web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden görebilecek.

Ayrıca bagaj taşıma sürecinde herhangi bir gecikme, kayıp ya da yanlış istasyona gönderme gibi bir aksaklık meydana geldiğinde yolcular yine aynı sistem üzerinden bilgilendirilecek.

Yeni sistem sayesinde hem yolcu memnuniyeti hem de operasyonel verimlilik artırılmış olacak.

Resolution 753, IATA tarafından 2016 yılında yayımlandı.

Böylelikle hem bagaj aksaklıklarının azaltılması, hem dünya genelindeki havalimanlarında bagaj yönetimi süreçlerinn geliştirilmesi ve bunun neticesinde yolcu memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.

IATA üyesi tüm havayolu şirketlerinin, en geç 1 Haziran 2018 tarihine kadar bagaj yönetimi süreçlerini Resolution 753 ile uyumlu hale getirmeleri zorunlu.


Posted

in