Delta, İkram Ekipmanının Tasarımını Yeniledi

Delta Air Lines, First ve Business Class’ta kullanmakta olduğu ikram malzemelerinin tasarımını yeniledi.

Delta bu projede, İtalyan tasarım firması Alessi ile çalıştı.

“Alessi for Delta”

Projenin koordinasyonu, uçak içi ürünler konusunda dünyanın önde gelen kreatif ajanslarından bir tanesi olan Buzz tarafından yapıldı.

Yeni tasarımın tanıtımı, 13 Mart 2017 tarihinde New York’taki White Space Chelsea Gallery’de gerçekleştirildi.

“Alessi for Delta”

Ronan & Erwan Bouroullec, Patricia Urquiola, Campana Brothers, Stefano Giovannoni, Miriam Mirri ve Kristiina Lassus adlı tasarımcılara ait orijinal eserler, Delta’nın yeni ikram konseptinin esin kaynağı oldu.

“Alessi for Delta”

Uçuş boyunca yolcunun karşısında olan ve dolayısıyla müşteri algısının şekillenmesinde önemli rol oynayan ikram malzemelerinin tasarım çalışması neredeyse bir buçuk seneyi buldu.

“Alessi for Delta”

2015 yılının Kasım ayında başlayan çalışmaların neticesinde, 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren yolcuların karşısına çıkacak yeni tasarımdaki tabaklar, kâseler, çatal – kaşık – bıçak takımları, tepsiler, bardaklar, tuzluklar gibi 86 farklı parça ürün artık tamamen Delta’ya özgü olacak.

“Alessi for Delta”

Modernlik ve estetiğin yanı sıra, yeni ikram malzemelerinin işlevsel olmasına da dikkat edildi.

Bu sebeple söz konusu ekipman uzunca bir süre test edildi.

“Alessi for Delta”

Yine Alessi tarafından tasarlanan ve Delta’nın Premium Economy Class’ında (Delta Premium Select) kullanılacak olan yeni ikram malzemeleri ise bu yılın sonuna kadar hizmete sunulacak.

“Alessi for Delta”

Delta’nın uçak içi hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Allison Ausband yaptığı açıklamada, “Alessi for Delta” adını verdikleri yeni kolleksiyonun, uçuşlarda yolculara sundukları yemek deneyimini daha da yükseklere taşımak yönünde sürekli bir biçimde yapmakta oldukları yatırımların bir parçası olduğunu belirtti.

“Alessi for Delta”

Ausband ayrıca, Alessi ile yaptıkları bu işbirliğinin, uçak içi deneyime eşsiz bir zarafet katacağını da vurguladı.

Samimi olmak gerekirse, Delta’nın seçkin yolcuları için hayata geçirmiş olduğu bu projeye ve sonucunda ortaya çıkan ürünlere gıpta etmemek mümkün değil.

“Alessi for Delta”

Son beş altı yıl içerisinde yolcu deneyimine son derece ciddi tutarlarda yatırım yapan ve bir yandan da kârlılığını korumayı başaran Delta’yı tebrik ediyor; darısı diğer havayolu şirketlerine diyoruz.

“Alessi for Delta”
“Alessi for Delta”
“Alessi for Delta”
“Alessi for Delta”

Posted

in