Elektronik Cihaz Kısıtlamasına Emirates’ten Çözüm Geldi

Lufthansa_boardconnect_windows-8-tablet-watch-enjoyAmerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından 8 ülkedeki 10 noktadan ABD’ye yapılacak uçuşlarda yolcuların uçak içerisine, cep telefonları ve tıbbi cihazlar hariç, diğer bütün elektronik cihazları almasını yasaklamasının yankıları devam ediyor.

Kısıtlama getirilen noktaların arasında bulunan Dubai’yi hub olarak kullanan Emirates, çok sayıda yolcuyu etkileyecek olan bu can sıkıcı gelişmeye karşı hızlıca bir tedbir aldı.

Emirates, yolcularının diz üstü ve tablet bilgisayarlarını (ve yasak kapsamına giren diğer cihazlarını) uçağın kapısına kadar getirmelerine imkân verecek bir çözüm geliştirdi.

Yolcular, uçağa binmeden hemen önce söz konusu cihazlarını Emirates yetkililerine teslim edebilecek.

Cihazlar özenli bir biçimde özel olarak paketlenip kutulara yerleştirilecek ve yolcular ABD’de gidecekleri havalimanına vardıklarında onlara teslim edilecek.

Emirates, bu hizmet için yolcularından ayrıca bir ücret talep etmeyecek.

Şirketin başkanı Tim Clark yaptığı açıklamada, bir yandan ABD tarafından getirilen yeni kurala uyarken, diğer taraftan da yolcularının mağduriyetini en aza indirmeye çalıştıklarını söyledi.

Emirates’in halen İtalya’nın Milano ve Yunanistan’ın Atina kentleri üzerinden gerçekleştirdiği ABD uçuşlarının elektronik cihaz kısıtlaması kapsamına girmediğini de hemen hatırlatalım.

Bakalım bu sıra dışı kısıtlama daha ne kadar devam edecek ve ABD ve İngiltere’nin yanı sıra, başka ülkeler tarafından da uygulanacak mı?


Posted

in

Comments

One response to “Elektronik Cihaz Kısıtlamasına Emirates’ten Çözüm Geldi”