iPad_reading

ABD, Bazı Hatlarda Elektronik Cihazlara Sınırlama Getirdi

Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesiyle birlikte başlayan tartışmalara önümüzdeki günlerde bir yenisi eklenecek gibi duruyor.

ABD, 8 ülkedeki 10 noktadan ABD’ye yapılacak uçuşlarda yolcuların uçak içerisine, cep telefonları ve tıbbi cihazlar hariç, diğer bütün elektronik cihazları almasını yasakladı.

Bu  durum, iPad gibi tablet bilgisayarlar, Amazon Kindle gibi kitap okuyucular, diz üstü bilgisayarlar ve ortalama bir cep telefonundan büyük her türlü kamera ve fotoğraf makinesinin söz konusu kısıtlama kapsamına girdiği anlamına geliyor.

Yasak, 21 Mart 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

iPad_reading
İlgili havayolu şirketlerine gizli bir biçimde bildirilen uygulama, Saudi Airlines ve Royal Jordanian havayolu şirketlerinin yolcularına sosyal medya yoluyla bildirimde bulunması üzerine gün yüzüne çıktı.

Konuyla ilgili olarak henüz resmî bir açıklama yapılmamı olması, kafaların iyice karışmasına yol açtı.

ABD’nin bu yönde bir karar almasının ardında, muhtemel bir saldırı ihbarının olabileceği belirtiliyor.

The Associated Press tarafından elde edilen gayrıresmî bilgiye göre, elektronik eşya kısıtlaması kapsamına alınan ABD varışlı hatlar şu şekilde:

  • Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri)
  • Amman (Ürdün)
  • Cidde ve Riyad (Suudi Arabistan)
  • Doha (Katar)
  • İstanbul (Türkiye)
  • Kahire (Mısır)
  • Kazablanka (Fas)
  • Kuveyt (Kuveyt).

ABD’li resmî makamların bugün içerisinde ilgili havayolu şirketlerine konu hakkında yeni bir bilgilendirme yaparak durumu netleştireceği belirtiliyor.

Bu kısıtlama, özellikle iş amaçlı seyahat eden ve yanında diz üstü bilgisayar taşıyan yolcular için büyük sıkıntı anlamına gelecektir.

Kolay kolay hiç bir iş adamı, içerisinde bir çok önemli ve hassas bilginin bulunduğu bilgisayarını uçak altına vermek istemez.

Önemli Not: Son gelen habere göre, ABD’nin başlattığı kısıtlamaya İngiltere de katıldı. Bundan böyle, yukarıda belirtilen noktalardan İngiltere’ye yapılacak yolculuklarda yolcular, cep telefonu ve tıbbî cihaz dışındaki elektronik eşyasını uçak içerisine alamayacak.

Comments

6 responses to “ABD, Bazı Hatlarda Elektronik Cihazlara Sınırlama Getirdi”