Qantas, Perth – Londra Biletlerini Satışa Çıkarmaya Hazırlanıyor

Qantas – Boeing 787-9 Dreamliner

Dünyanın en eski havayolu şirketlerinden bir tanesi olan Qantas, Avustralya ile Londra arasında icra edeceği doğrudan uçuşlar için geri sayıma başladı.

Şirket geçtiğimiz Aralık ayında yaptığı açıklamada, 2018 yılının Mart ayından itibaren ülkenin batısındaki Perth kenti ile Londra Heathrow havalimanı arasında direkt seferlere başlayacağını belirtmişti.

Bu hattaki bilet satışları, önümüzdeki Nisan ayında başlayacak.

Bilet fiyatları henüz açıklanmazken, gidiş – dönüş bir Economy Class biletinin 2.000 USD civarında olacağı tahmin ediliyor.

Perth ile Londra arasındaki 14.499 km’lik mesafenin yaklaşık 17 saatte tamamlanacağı hesaplanıyor.

Londra uçuşlarının ilk ayağının Melbourne – Perth şeklinde düzenlenerek, uçuşun Melbourne – Perth – Londra şeklinde yapılması da söz konusu.

Qantas bu uçuşlarını, filosuna bu yılın sonuna doğru katılması planlanan Boeing 787-9 tipi uçaklarla yapacak. 42 Business + 28 Premium Economy + 166 Economy Class olmak üzere bu uçaklarda toplam 236 koltuk bulunacak.

Perth – Londra hattından verim alınması durumunda, Sydney – Chicago ve Melbourne – Dallas hatlarının da yine aynı tip uçaklarla icra edilmesi planlanıyor.

Böylece ilk kez, Avustralya ile İngiltere arasında hiç duraklama yapmaksızın uçakla seyahat etmek mümkün hale gelecek.

Qantas öte yandan, halihazırda Airbus A380 tipi uçaklarla icra ettiği Melbourne – Dubai – Londra hattındaki seferlere ise devam edecek.

Superjumbo kategorisinde olmayan ama çok uzun menzilli uçabilen yeni nesil Airbus A350 ve Boeing 787’lerle, geçmiş yıllarda kârlı olmadığı için son verilmiş bazı hatların yeniden açılması gündeme gelecek gibi görünüyor.

Ayrıca diğer bazı havayolu şirketleri ile birlikte Qantas’ın planları bize şunu gösteriyor ki; Airbus A350 ve Boeing 787’nin uzun menzilli versiyonlarının hizmete girmesiyle birlikte, bazı havayolu şirketleri çok uzun mesafeli hatlarda direkt uçmaya başlayarak yolcularını ara bir havalimanında aktarma yapmak mecburiyetinden kurtarmış olacak.

Qantas, kesin siparişini vermiş olduğu toplam sekiz adet Boeing 787 Dreamliner tipi uçağı önümüzdeki iki sene içerisinde teslim alacak.

Şirketin buna ilave olarak aynı tip uçaktan 15 adet opsiyonlu siparişi ve 30 adet satın alma hakkı daha bulunuyor.


Posted

in