American_Delta_United_Emirates_Etihad_Qatar_US vs Gulf

United CEO’sundan, Trump Yönetimine “Körfez” Çağrısı

Amerika’nın üç büyük havayolu şirketi ile (United, American, Delta), Körfez’in üç büyüğü (Etihad, Emirates, Qatar) arasındaki kavga büyüyor.

Körfez havayollarının ABD pazarındaki varlıklarından rahatsızlık duyanların başında gelen United Airlines’ın CEO’su Oscar Munoz, 2 Mart 2017 tarihinde Washington’da düzenlenen ABD Ticaret Odası Havacılık Zirvesi’nde sert konuştu.

American_Delta_United_Emirates_Etihad_Qatar_US vs GulfABD hükümetini Körfez havayollarına karşı bir önce harekete geçmeye çağıran Munoz, “Bunlar havayolu değil, ülkelerinin uluslararası marka araçları” değerlendirmesini yaptı.

Bu havayollarının devletlerinden milyarlarca dolarlık karşılıksız yardım aldıklarını ileri süren ve bunun kabul edilemez olduğunu belirten Munoz, bu yardımların tutarının 40 milyar dolara ulaştığını savundu.

Bu şirketlerin bir çoğunun ABD’ye 30-40 yolcu ile uçtuklarını, bunun da sübvansiyonlarla ayakta durduklarının bir kanıtı olduğunu iddia eden Munoz, uluslararası bir başka rakip olan Norwegian Air’in transatlantik uçuşlarıyla ilgili bir soruya ise “Norwegian ile rekabet edebiliriz ancak Körfez taşıyıcıları ile edemeyiz” cevabını verdi.

Comments

One response to “United CEO’sundan, Trump Yönetimine “Körfez” Çağrısı”