KLM’in Havacılık Oyunu ‘Aviation Empire’ Güncellendi

Hollandalı havayolu şirketi KLM ile Glasgow merkezli All 4 Games firması tarafından ortaklaşa geliştirilen üç boyutlu strateji oyunu Aviation Empire güncellendi.

Oyun, KLM tarafından ilk olarak 2013 yılının Haziran ayında kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

Çıktığı ilk günden bu yana 1,7 milyon kez indirilen oyun, kullanıcılardan 4+ yıldız almayı başarmış durumda.

Oyunun yeni versiyonunun adı, Aviation Empire Platinum olarak belirlendi.

Baştan aşağıya yeniden tasarlanan oyunun grafikleri geliştirilirken, oyuna yeni seçenekler eklendi. Bunların arasında yeni para birimleri ve oyun içerisine entegre edilebilen reklam uygulamaları gibi özellikler bulunuyor.

Oyuncular, sosyal medya hesapları ile Aviation Empire arasında bağlantı kurarak, bu oyunu arkadaşlarıyla da rahatlıkla oynayabiliyor. Böylece bir bakıma, sanal dünya ile gerçek dünya bir araya getirilmiş oluyor.

Yine gerçek hayatta bulunduğunuz bir havalimanındayken oyuna giriş yaparak, oyun içerisinde kilitli durumda olan o havalimanın kilidini açma şansınız da var.

Oyunun amacı, bir havayolu şirketini kârlı bir biçimde işleterek dünyaya hâkim olmak.

Dünya hâkimiyeti konusunda bir yorum yapmamız mümkün değil ancak bir havayolu şirketini kârlı bir biçimde işletebilmek başlıbaşına zor olsa gerek. 🙂

Yeni uçaklar satın alarak filonun büyütülmesi, kapsamlı bir uçuş ağına sahip olunması, havalimanı tesislerine yatırım yapılıp buraların geliştirilerek yolcu memnuniyetini sağlanması gibi hususlar, Aviation Empire’ın özellikleri arasında yer alıyor.

Oteller, tema parklar, alışveriş merkezleri ve daha bir çok şey ile havalimanlarını daha cazip hale getirmek mümkün.

Dünya genelindeki 145 farklı havalimanına iniş izni alabilmek için gerekli ödemeleri de yapmanız gerekiyor.

Oyuncular isterlerse, KLM’in kuruluş tarihi olan 1919 yılına giderek, oyuna oradan başlayabiliyor. Zaman ilerledikçe, yeni teknolojilere sahip yeni uçaklarla filonuzu güncelleyip geliştirebiliyorsunuz.

Aviation Empire’ın bizce en önemli eksikliği, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın (AHL) oyunda yer almıyor oluşu. Umarız sonraki güncellemelerde, Avrupa’nın ve dünyanın önde gelen havalimanlarından bir tanesi olan AHL de, bu oyuna dahil edilir.

Aslına bakacak olursak Aviation Empire, KLM’in son 5 – 6 senedir yürütmekte olduğu dijital evrimin önemli bir parçası olarak görülüyor.

Sosyal medya mecraları ve dijital ve mobil uygulamalara yapmış olduğu büyük yatırımla dikkat çeken KLM, Milenyum Nesli’nin kendi parasını kazanıp, kendi uçak biletini almaya başlayacağı 2020’li yıllarda yere sağlam bir biçimde basabilmeyi hedefliyor.


Posted

in