United, Yolcu Deneyimini Geliştirmek İçin Apple ve IBM ile İşbirliği Yapıyor

United Airlines kabin memuru

Her biri kendi sektörünün lider firmalarından olan Apple, IBM ve United Airlines, yolcu deneyimini daha da geliştirmek için ortak çalışmalar yapıyor.

Geçtiğimiz hafta duyurulan proje çerçevesinde bu üç firma, United personeline özel bir mobil uygulama geliştirecek.

İşişn içerisinde böylesine dev oyuncular bulununca, geliştirilmesi planlanan mobil uygulamaya ilişkin beklenti de yüksek oluyor.

Söz konusu uygulama, halen United’ın yolcuyla doğrudan temas eden noktalarındaki kabin memurları ve yer hizmetleri personeli gibi personeli tarafından kullanılan 50.000 adet civarındaki iPhone ve iPad cihazını kapsıyor.

United’ın Apple ve IBM ile çalışma tercihinde, bu iki öneml teknoloji ve bilişim şirketin 2014 yılından bu yana mobil uygulamalar konusunda yapmakta oldukları işbirliğinin etkisi büyük.

United Airlines CIO’su Linda Jojo konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Apple ve IBM ile gerçekleştirdikleri işbirliği sayesinde büyük ölçekli, yeniden kullanılabilir ve her şeyden önemlisi gerektiğinde hızlı bir biçimde güncellenebilen bir mobil uygulama elde edeceklerini belirtti.

Jojo bu çerçevede, kabin memurları ve yolcu hizmetleri personeli ile Apple ve IBM yetkililerini bir araya getirdiklerini de sözlerine ekledi.

Uçuş sırasında tespit edilen bir takım aksaklıkların (koltuk arızası, yanmayan ampul gibi), kabin memurları tarafından anlık olarak yerdeki teknik departmana iletilmesi, United’ın bu proje çervesinde öncelik verdiği konulardan bir tanesi.

United Airlines yer hizmetleri personeli

Bunun yanı sıra, personelin kullandığı mobil cihazların tam fonksiyonlu olarak işlem yapabilmesi sağlanarak, mesela havalimanının belli bir bölümünde yolcu yığılması olduğunda, o noktaya destek amacıyla gönderilecek ilave personelin o noktada bulunan bilgisayar sayısıyla kısıtlı kalmadan hizmet verebilmesi amaçlanıyor.

Böylece yer personelinin tam anlamıyla “mobil” olması sağlanarak, herhangi bir masa ve bilgisayara bağımlı kalmadan çalışabilmesinin önü açılıyor.

Boarding (uçağa biniş) kapısında görev yapan bir personel gerektiğinde, yanında taşıdığı mobil yazıcıdan bir biniş kartı veya bagaj etiketi bastırabiliyor.

Aslına bakacak olursak, bu sayede sadece yolcu memnuniyeti değil, çalışan memnuniyetinin de artırıldığı bir gerçek.

Bilindiği üzere, söz konusu personelin yolcuyla her teması bir Moment of Truth olarak değerlendirilip yolcu memnun edilirse, havayolu şirketi amacına ulaşabiliyor.

United Airlines gibi, mobil uygulamalara ve dolayısıyla geleceğe yatırım yapan bir çok havayolu şirketi bulunuyor.

Uçak kabinlerinin tasarımına çok etkisi olmayabilir ama özellikle yer personelinin mobil cihazlarla birlikte özgürleşmesinin, havalimanı terminallerinin çehresini baştan aşağıya değiştireceğini düşünüyoruz.

Bu konudaki ilk değişimin, halihazırda devasa yer kaplayan check-in bölgesinden başlayacağını tahmin ediyoruz.


Posted

in