Etihad_James Hogan_CEO

James Hogan, Etihad Airways’ten Ayrılıyor

Etihad_James Hogan_CEO
Etihad Airways CEO’su, James Hogan

11 seneyi aşkın bir süredir Etihad Airways’te CEO görevini üstlenmiş olan James Hogan, şirketten ayrılıyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında havayolu sektörünün en sıcak konularından bir tanesi, Etihad Airways’in yıllardır takip ettiği stratejisini değiştirme kararıydı.

Etihad’ın Avrupa’daki yatırımlarına ilişkin stratejiyi 2017 yılı Ocak ayından itibaren değiştireceği ve buna paralel olarak Hogan’ın, 2017 yılının ilk üç ayı içerisinde görevini bırakacağı iddia ediliyordu.

Zira Etihad’ın, Avrupa’daki yatırımlarından 2,5 milyar Euro civarında zarar ettiği hesaplanıyordu.

Şirketin izlemiş olduğu strateji bu yüzden, Swiss Air tarafından 1990’lı yıllarda hayata geçirilen ve sonu hüsranla biten genişleme sürecine dahi benzetilmişti.

Air Berlin, Jet Airways, Air Seychelles, Alitalia ve Air Serbia, şirketin en fazla öne çıkan yatırımlarıydı.

Hatta Etihad Airways bir adım daha atarak, ortak olduğu şirketleri “Etihad Airways Partners” çatısı altında bir araya getirerek farklı bir havayolu ittifakının temellerini atmıştı.

Bugün gelen son haberlere göre, James Hogan ile birlikte Etihad CFO’su James Rigney de, 2017 yılının ikinci yarısında görevi bırakacaklar.

Buna ilave olarak, Etihad Airways Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Mübarek Fadıl el-Mazrouei açıklamasında, halihazırda sahip oldukları ortaklıklarla ilgili olarak önümüzdeki dönemde bazı ayarlamalar yapacaklarını belirtti.


Posted

in

Comments

One response to “James Hogan, Etihad Airways’ten Ayrılıyor”