THY, Lüksemburg-New York Seferinden Vazgeçti

Lüksemburg’dan New York’a tarifeli direk uçuş başlatmak için 2016 yılı başından itibaren müzakere yürüten Türk Hava Yolları’nın (THY) bu plandan vazgeçtiği bildirildi.

Lüksemburg merkezli L’essentiel gazetesi, dört gözle THY’nin uçmasını bekleyen Lüksemburg hükümetinin, iptal kararından dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadığını yazdı.

Lüksemburg Altyapı Bakanı François Bausch’un açıklamalarına yer veren gazete, THY’nin Lüksemburg – New Yok seferinden vazgeçmesinde Türkiye’deki ekonomik ve politik zorlukların önemli etken olduğunu ileri sürdü.

İstanbul Atatürk Havalimanı (Haziran 2016)

Lüksemburg hükümetinin şimdi Findel Uluslararası Havalimanı’ndan New York’a sefer başlatacak yeni bir partner havayolu aradığı ancak buradan uçuş başlatılmasının en az üç yıl sürebileceği yorumları yapılıyor.

1990’lı yılların sonunda ülkenin milli havayolu Luxair, Boeing 767 tipi uçakla New York’a uçuş başlatmış ancak birkaç ay sonra bu uçuşu durdurmak zorunda kalmıştı.

Romanyalı TAROM Havayolları da haftada bir kez Bükreş’ten Lüksemburg aktarmalı New York’a uçuş başlatmış ancak verim alamadığı için bu hattı kapatmıştı.

İzlandalı Icelandair 25 yıl boyunca Lüksemburg’dan New York’a sefer yapmıştı.