United, Yolcu Deneyimine Farklı Bir Soluk Katacak

United yolcuları, Glyph kullanırken.

United Airlines, uçuş sırasında yolcularına farklı bir eğlence deneyimi yaşatmak amacıyla geçtiğimiz günlerde bir deneme süreci başlattı.

İlk aşamada az sayıdaki uçuşta denenecek olan cihaz, kulaklık ve ekranın bir araya getirilmesiyle ortaya çıkmış.

Bu cihazı kullanan yolcular, uçak içi eğlence sisteminin hem müzik hem de film içeriğine HDMI bağlantısı üzerinden ulaşabilecek.

Deneme süreci boyunca hem cihazın, United’ın uçak içi eğlence sistemiyle olan uyumu test edilecek, hem de yolcuların bu cihazla ilgili geri bildirimleri toplanacak.

Alınan sonuçların müspet olması halinde, söz konusu ürünün kullanımı United’ın diğer uçuşlarını da kapsamak üzere kademeli bir biçimde artırılacak.

Avegant Glyph

Glyph adlı bu farklı ürün, Avegant firması tarafından geliştirilmiş.

Firma, geliştirmiş oldukları farklı bir teknoloji (Retinal Imaging Technology) ile, gözleri yormadan uzun süre boyunca böyle bir cihazın kullanılmasına imkân verdiklerini belirtiyor.

Glyph bir gözlük gibi takıldığı ve yüzü çepeçevre sardığı için 360 derecelik bir görüntü deneyimi yaşatıyor.

Ayrıca, üç boyutlu HD kalitesindeki görüntü ile birlikte ses kalitesinin de son derece yüksek olduğunun altı çiziliyor.

1280×720 piksel görüntü kalitesi ve 16:9 görüş çerçevesinde sahip bu cihazın ağırlığı 434 gram.

Piyasadaki diğer sanal gerçeklik cihazlarının sebep olduğu denge kaybı sorununun, tasarımı sayesinde Glyph’te yaşanmadığı belirtiliyor.

Glyph şu anda 549 USD gibi bir fiyata satılıyor.

15 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecek olan kampanya kapsamında, satın alma aşamasında kod olarak “United” kelimesi kullanılırsa, %20 indirim sağlanıyor.

Tabii Glyph’in sadece uçak içerisinde kullanılmadığını; HDMI bağlantısı üzerinden herhangi bir cihaza bağlanarak film seyretmek ve oyun oynamak gibi aktiviteler için de işe yaradığını belirtmek gerekiyor.

Polaris adını verdiği yeni Business Class konseptiyle atağa kalkan United Airlines’ın böylesine inovatif bir ürünü kabin içerisine taşıyıp yolcularıyla buluşturmuş olması pek de sürpriz değil.

Bu yeni ürünün yolcular tarafından beğenilmesi halinde United, kim bilir, Glyph’i belki de Polaris konseptinin içerisine dahil edip, yolcu deneyimini daha da yukarıya taşımaya çalışacaktır.


Posted

in

Comments

One response to “United, Yolcu Deneyimine Farklı Bir Soluk Katacak”