American Airlines’ın Yeni Üniformaları Hasta Etti

American Airlines yeni üniforma (Eylül 2016)
American Airlines yeni üniforma (Eylül 2016)

American Airlines tarafından geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan ve geçtiğimiz günlerde şirket personeli tarafından resmen giyilmeye başlanan yeni üniformalar alerjiye yol açtı.

Söz konusu üniformalar, yolcuyla doğrudan temas eden 70.000’den fazla American çalışanı tarafından giyiliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kabin Memurları Sendikası (The Association of Professional Flight Attendants (APFA)), tüm yeni üniformaların acilen geri çağrılmasını talep etti.

Aslında tasarımı gayet şık olan ve bir hayli beğenilen üniformaların, 1.000’den fazla çalışanın rahatsızlanmasına yol açtığı belirtildi.

Yeni üniformaları kullanan personelin, alerji kaynaklı kaşıntı, kızartı, baş ağrısı, kabartı gibi rahatsızlıklardan şikayetçi oldukları açıklandı.

American Airlines yeni üniforma (Eylül 2016)
American Airlines yeni üniforma (Eylül 2016)

Rahatsızlığın, üniformaların kumaşlarında kullanılan yüne karşı gelişen alerji sebebiyle ortaya çıktığı sanılıyor.

Sendika, tüm üniformaların geri toplanarak test edilmesini talep ederken, American Airlines yönetimi, şu ana kadar kumaşların tam üç kez test edildiğini ve herhangi bir anormal duruma rastlanmadığını belirtiyor.

Bununla birlikte, 200 kadar kabin memurunun eski üniformaları giymesine izin verildiği ve deneme amaçlı olarak 600 adet yün kullanılmadan üretilen üniforma siparişi verildiği duyuruldu.

Ayrıca, sendikanın da katılımıyla, yeni bir test daha yapılacağı da gelen haberler arasında.

Bu süreç devam ederken, eski üniformalarını atmamış olan kabin memurlarının, şirketten gerekli izni alarak, bunları kullanabilecekleri vurgulandı.

Gerçekten de American Airlines’ın son derece şık bir tasarıma sahip olan yeni üniformalarında böylesi bir olayın yaşanması büyük talihsizlik.

Ancak gerek sendikanın ve gerekse şirket yönetiminin konuya ilişkin olarak sergiledikleri hassasiyet de takdire şayan.

Comments

One response to “American Airlines’ın Yeni Üniformaları Hasta Etti”