SkyTeam, Pekin’de “Lounge” Açıyor

skyteam_lounge_pekin_beijing_airport_nov-2016_001Çin havayolu pazarının en kuvvetli ittifakı SkyTeam bu kez, Pekin Havalimanı’nda bir özel yolcu salonu (lounge) açıyor.

Yakın bir gelecekte Pekin Havalimanı’nda yolcuların beğenisine sunulacak lounge, geçtiğimiz yıl Hong Kong’ta hizmete girenin ardından, SkyTeam tarafından bu önemli pazarda açılan ikinci ortak salon olacak.

Pekin’deki yeni lounge aynı zamanda Londra Heathrow, Sydney, Hong Kong, İstanbul Atatürk ve Dubai Havalimanı’nın ardından, SkyTeam markalı altıncı özel yolcu salonu ünvanını da taşıyor.

SkyTeam üyesi havayolu şirketlerinin ortaklaşa kullandığı bu salonların görünümleri ve sundukları konfor da birbirlerine çok benziyor:

  • Kaliteli ürünler: Üye havayolu şirketlerinin ait oldukları ülkelerin mutfaklarını temsil eden sıcak ve soğuk atıştırmalıklar gün boyunca salonun barında yolcuların beğenisine sunuluyor. Hem Çin hem de dünya mutfaklarından örnekleri de tatmak mümkün. Bunun yanı sıra, duş almak isteyen yolcular için de bu imkân mevcut.
  • Estetik iç mekân: Yeni salonun iç mekân tasarımında parlak, modern çizgiler ile ahşap dokunuşlar bir araya getirilmiş. Salona tabii bir hava katmak için yeşil bitkilerden oluşan bir “yaşayan duvar” da düşünülmüş. Salonda, farklı sanatçıların eserlerinin sergilendiği bir dijital sanat galerisi de bulunuyor.
  • Bağlantı: Sınırsız kablosuz internet bağlantısı, bir yazıcının da bulunduğu iş merkezi, VIP oda ve çok sayıda priz, yolcuların kullanımına sunulmuş.
  • Eğlence: Ayrı birer TV ve çocuk odası, nispeten hareketli olması muhtemel noktaları, salonun ana bölümünden ayırarak buralarda sessiz sakin bir ortam sağlanmasını amaçlamış. Yine çok sayıda gazete ve dergi de raflarda okuyucularını bekliyor.

Halihazırda 20 üyesi bulunan SkyTeam önümüzdeki dönemde, kendi markası bulunan bu salonları daha da yaygınlaştırmayı planlıyor.

China Airlines, China Eastern, China Southern ve XiamenAir, SkyTeam üyesi olan Çinli havayolu şirketleri.

SkyTeam Pekin Lounge

Skyteam_China_airline members_infographicSkyTeam’in Pekin’deki yeni lounge’u, öncelikle First ve Business Class yolcuları tarafından kullanılacak.

Bunun yanı sıra, bu noktaya sefer düzenleyen 12 farklı SkyTeam üyesi havayolu şirketinin Elite Plus segmentindeki yolcuları da, yeni salondan faydalanabilecek.

China Eastern ve China Southern’in desteğiyle inşa edilen salonun büyüklüğü 800 m2 ve aynı anda 160 yolcuya hizmet verebiliyor.

Salon SkyTeam adına, Beijing Aviation Ground adlı yer hizmetleri firması tarafından işletilecek.

Yılda 14 milyon SkyTeam yolcusunun geçiş yaptığı Pekin Havalimanı’nda böyle bir salonun hizmete alınmış olması, özellikle Çinli taşıyıcılar haricindeki ittifak üyesi havayolları için önem arz ediyor.

Salonun apron manzarasına sahip olması da ayrıca dikkat çekiyor.

Günümüz itibarıyla SkyTeam üyesi 12 havayolu şirketi; Aeroflot, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Delta Air Lines, Garuda Indonesia, KLM, Korean Air, Vietnam Airlines ve Xiamen Airlines, Pekin Havalimanı’na sefer düzenliyor.

Bu havayolu şirketlerinin Pekin’deki toplam haftalık uçuş frekansı ise 3.700 mertebesinde.

skyteam_lounge_pekin_beijing_airport_nov-2016_002

skyteam_lounge_pekin_beijing_airport_nov-2016_003

skyteam_lounge_pekin_beijing_airport_nov-2016_004

skyteam_lounge_pekin_beijing_airport_nov-2016_005

skyteam_lounge_pekin_beijing_airport_nov-2016_006

skyteam_lounge_pekin_beijing_airport_nov-2016_007


Posted

in

,