IFE Sistemleri, Tâlî Gelirlere Farklı Bir Pencere Açıyor

flightpath-3d-inflight-travel-plannerIFE sistemleri hem yolcu deneyimini geliştiriyor, hem de havayolu şirketlerinin tâlî gelirlerini artırıyor.

Air France, KLM, Virgin Atlantic, Norwegian ve Finnair gibi yerleşik havayolu şirketlerinin IFE sistemlerini sağlayan ve  yüksek düzeyde etkileşimli, üç boyutlu “geotainment” hareketli haritaları sunan FlightPath 3D firması, Singapur’daki son APEX EXPO’da, havayolu şirketlerinin yolcularına “uçaktan eve” kadar nasıl yeni satın alma imkânları teklif edebileceğini gösterdi.

“In-flight Travel Planner” adı verilen bu yeni ürün sayesinde şirketler, tâlî (ancillary) gelir kalemlerini daha da geliştiriyor olacak.

Fuarda yapılan sunumda, FlightPath3D Başkanı Duncan Jackson, yolcuların bu yeni ürünü nasıl kullanacağını tarif etti.

Yolcular mesela, gidecekleri nihaî adresi (ev, otel gibi) uçak koltuklarının arkalarında bulunan IFE ekranı üzerinden sisteme girerek, kişiye özel sayısız özellik ve fırsata erişme imkânına sahip olabiliyor.

In-flight Travel Planner, örneğin, sadece tahmini varış zamanını göstermektense, yolcuların nihai hedeflerine doğru bir varış zamanı sağlamak için gidilen kentteki tarihi veya gerçek zamanlı trafik verilerine başvurabilir ve daha doğru bir zaman planlaması yapılmasına imkân verebilir.

Buna ilave olarak, hedef havalimanındaki Uber ve SuperShuttle gibi hizmetlere ilişkin bilgiler vererek, yolcuların ulaşım seçeneklerini artırabilir.

Yolcular uçuş sırasında bu gibi hizmetlerden araç kiraladıktan sonra, yere iner inmez bir SMS ile otomobile ne zaman ve nerede bineceklerini anında öğrenebilir.

FlightPath3D Başkanı Duncan Jackson ayrıca, destinasyon rehberi uygulamasını farklı bir boyuta taşıdıkları konusunda iddialı.

Şimdilik geliştirme aşamasında olan rehber uygulaması sayesinde yolcular daha uçaktayken, gidecekleri kenti, üstü açık bir şehir turu otobüsünde gezinti yapmakta olan bir kişinin gözünden seyredebiliyor.

Şehrin tarihi ve turistik noktalarına ilişkin bilgiler de yine bu uygulama ekranında yer alıyor.

Bir yolcu, turun görünümünden hoşlanırsa, tur biletlerini uçaktayken rezerve edebilir ve iner inmez de ödemesini yapabilir.

Havayolu şirketi için bu, 30.000 feet yükseklikte elde edilen bir yan gelir olarak değerlendirilebilir.

Jackson’un önerdiği gibi bu uygulamaya, herhangi bir şehir için hedef bazlı faaliyetler, örneğin turlar eklenebilir ve böylece havayolu şirketlerinin yolcularına özel ve uygun teklifler vermeleri sağlanabilir.


Posted

in

,

Comments

One response to “IFE Sistemleri, Tâlî Gelirlere Farklı Bir Pencere Açıyor”