Iran Air Show Başlıyor

Nükleer anlaşma sonrası ambargonun kaldırıldığı İran, Boeing ve Airbus’a verdiği yaklaşık 50 milyar dolarlık uçak siparişiyle dikkatleri çekmişti.

Sadece uçak üreticileri değil, havayolları için de Tahran cazibe merkezi haline gelmiş, bir çok havayolu yıllar önce durdurduğu uçuşlarına tekrar başlamıştı.

Milli havayolu Iranair’in yanı sıra özel havayolları şirketlerinin de yaşlı uçakları değiştirmek için filo yatırımları yaptığı bir dönemde Iran Airshow, 16 Kasım 2016 tarihinde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

iran-air-show-2016
Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan fuara, ambargonun kaldırılmasından sonraki ilk etkinlik olmasından dolayı yoğun bir katılım gerçekleşmesi bekleniyor.

Rusya, çok iyi ilişkiler içinde olduğu ve aynı zamanda Suriye’de yakın müttefiki konumundaki İran’da düzenlenen bu fuara ayrı bir önem veriyor.

Bu nedenle İran Airshow’da, “Rusya Günü” adı altında yapılacak konferanslarda Moskova’nın, İran havacılık sektörüne ne tür katkılar sunabileceği tartışılacak.

Ayrıca dört gün boyunca Rusya’nın dünyaca ünlü akrobasi timi Russian Knights (Rus Şövalyeleri), Sukhoi 27 tipi savaş uçaklarıyla gösteri uçuşları gerçekleştirecek.


Posted

in

,

Comments

One response to “Iran Air Show Başlıyor”