THY’nin Seyşeller Uçuşları Başladı

Türk Hava Yolları’nın (THY) kış sezonu ile birlikte açtığı ilk uçuş noktası, ‘Balayı Adası’ olarak da bilinen Seyşeller oldu.

Dünyadaki 117’inci ülke, Afrika’daki 32’inci ülke olan Seyşeller’e haftada üç gün karşılıklı uçacak THY’de bilet fiyatları ekonomi sınıfı, tüm vergi ve harçlar dahil 599 dolardan başlıyor.

THY, Seyşeller (SEZ) hattını açtı. (Ekim 2016)
THY, Seyşeller (SEZ) hattını açtı. (Ekim 2016)

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 01:15’te kalkan Airbus A330-300 tipi yolcu uçağı, Seyşeller Mahe Uluslararası Havalimanı’na saat 09:35’e indi.

İtfaiyenin yaptığı su takının altından geçen uçak, terminalde park pozisyonuna alındı.

Türk Hava Yolları’nın uçağı, Seyşeller Kültür ve Turizm Bakanı Alain St. Ange ve adanın Dışişleri ve Ulaştırma Bakanı Joel Morgan karşıladı.

Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur’a teşekkür eden Seyşeller devletinin iki bakanı, İstanbul’dan yapılan seferlerde daha çok Türk yolcunun yanı sıra Avrupa ve bölgeden çok sayıda turistin adaya gelmesine imkan sunacağına dikkat çekti.

THY, Seyşeller (SEZ) hattını açtı. (Ekim 2016)
THY, Seyşeller (SEZ) hattını açtı. (Ekim 2016)

Hatla ilgili bilgi veren Ahmet Olmuştur, “Geliştirdiği farklı hizmet anlayışı ile girdiği her alanda ayrıcalığını ortaya koyan Türk Hava Yolları gibi Seyşeller de, küresel tatil destinasyonları arasında farklı ve ayrıcalıklı bir konuma sahip.

Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketi olarak bu büyüleyici destinasyonu da kapsamlı uçuş ağımıza dahil ettiğimiz için mutluyuz” dedi.

Türklere Vize Yok

Seyşeller, Türk vatandaşlarına vize uygulamıyor.

Kapıda tamamlanan kısa işlemin ardından Türkler adada 30 gün boyunca vizesiz kalabiliyor.

Türk Hava Yolları İstanbul’dan Salı, Cuma ve Pazar günleri Seyşeller’e uçuyor.

Saat 20:55’te kalkan uçan SEZ üçlü koduna sahip Mahe Uluslararası Havalimanı’na saat 05:45’te iniyor.

Aynı uçak Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 07:10’da kalkarak, 13:55’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniyor.


Posted

in

Comments

2 responses to “THY’nin Seyşeller Uçuşları Başladı”