Etihad Airways, 5. Yıldızı Taktı

etihad-airways-a-skytrax-certified-5-star-airlineSon yıllarda yolcu deneyimini geliştirmeye yönelik olarak yaptığı muazzam yatırımla dikkat çeken Etihad Airways, Skytrax değerlendirmesine göre beşinci yıldızı taktı.

Etihad böylece dünya genelinde beş yıldıza sahip dokuzuncu havayolu şirketi ünvanını kazanırken, yolcu deneyimi, hizmet ve misafirpervelik konularında lider taşıyıcılardan bir tanesi olduğunu tescillemiş oldu.

Londra merkezli araştırma ve danışmanlık şirketi Skytrax tarafından gerçekleştirilen denetimler yaklaşık üç ay sürdü.

Skytrax denetçileri tarafından yapılan gözlem uçuşları sonucunda Etihad’ın personeli, restoran tipi yemek ikramı, inovatif koltukları ve uçak içi konfor ürünleri ve havalimanlarındaki özel yolcu salonları ön plana çıktı.

Bilindiği üzere, uçuş öncesi ve sonrasında havalimanındaki yolcu deneyiminin yanı sıra, koltuk, güvenlik prosedürleri, uçak içi eğlence sistemi, uçak içi temizliği, konfor paketleri, ikram, duty free satışları, dergi ve kitapçıklar gibi farklı bir çok unsur, Skytrax denetimlerinde değerlendirme konusu oluyor.

Tabii bu noktada, 2014 yılının ortalarında Etihad Airways ile Skytrax arasında, değerlendirme kriterleri konusunda ciddi bir anlaşmazlık çıktığını ve Etihad’ın yaptığı bir açıklama ile Skytrax denetim sisteminden çekildiğini duyurduğunu da hatırlatmamız gerekiyor.

Etihad Airways, 5. Yıldızı Taktı

etihad-skytrax-5-starEtihad’ın beş yıldızlı havayolu kategorisine yükselmesi, şirketin Abu Dabi’deki İnovasyon Akademisi’nde düzenlenen bir törenle duyuruldu.

Etihad Airways CEO’su Peter Baumgartner alınan beşinci yıldızla ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Bu değerlendirme, 10 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiğimiz sıkı çalışma ve inovasyonun zirve noktası ve aynı zamanda, Etihad Airways’in yolculuğunda bir kilometre taşıdır. Biz, dünya genelindeki en hoş misafirperverlik örneklerinden ilham alarak, havayolu sektöründeki yerleşik anlayışlara meydan okuyan bir şirketiz. Bugün biz, uçmayı yeniden tanımlayan ve bunu stil ve zarafetle yapan bir havayolu şirketi olarak kabul edilmiş bulunuyoruz.”

şeklinde konuştu.

Gerçekten de, son iki seneye baktığımızda Etihad’ın yolcu deneyimi ve buna ilişkin pazarlama çalışmaları konusunda son derece yoğun bir faaliyet döneminden geçtiğini görüyoruz.

2014 yılının son ayında Abu Dabi’de gerçekleştirilen ve ilk Airbus A380 ve Boeing 787 uçaklarının tanıtıldığı bir törenle Etihad, yeni dönemin kapılarını aralamıştı.

Sıra dışı “Abu Dabi Esintileri” desenlerini taşıyan iki yeni uçakla birlikte, dünyanın ilk üç odalı kabini olan ultra-lüks Etihad Rezidans’ın da   (Residence by Etihad™) aralarında yer aldığı yeni kabinler gün ışığına çıkmıştı.

Etihad ayrıca yeni kabin ekibi üniformalarını da özel bir defileyle tanıtmıştı.

İçerisinde “The Residence by Etihad™” kabini yer alan lüks Airbus A380 uçağı, ilk olarak 2015 yılının Ekim ayında Abu Dabi – New York hattında hizmete girmişti.

Etihad’ın bu çok konuşulan ve konuşulmaya da devam edeceği belli olan Residence hizmeti kapsamında, yolculardan sorumlu bir de “kâhya” (butler), uçaklarda görev yapmaya başlamıştı.

Dünyaca ünlü sinema yıldızı Nicole Kidman‘ın yeni reklam yüzü ve marka elçisi olmasıyla Etihad Airways yine 2015 yılı içerisinde, “Flying Reimagined” adı altında başlatmış olduğu son derece başarılı marka ve pazarlama kampanyasının zirve noktasına ulaşmıştı.

Havayolu 101 olarak Etihad Airways’i bu başarısından ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Posted

in

,