THY_Turkish Airlines_Boeing 777-300ER_TC-JJT_001

THY, Kış Tarifesine İnce Ayar Yaptı

yaz-saati_kis-saatiHatırlanacağı üzere, Resmi Gazete’de 8 Eylül 2016 tarihinde yayımlanan duyuruya göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla gerçekleştirilen yaz saati uygulamasının yıl boyunca sürdürülmesi kararlaştırılmıştı.

Biz de bu kararın havayolu sektörü üzerindeki muhtemel sonuçlarını Havayolu 101’de ele almıştık.

Söz konusu yazımızı; “Acaba, her yaz/kış tarifesi değişikliğine denk gelen bu dönemde, Türk havayolu şirketleri, yurt dışı kalkışlı seferlerin saatlerini sabit tutarak, yurt içi kalkış saatlerini mi değiştirecek?” şeklinde bir soru ile bitirmiştik.

THY, Kış Tarifesine İnce Ayar Yaptı

Ve sonuç, tahmin ettiğimiz gibi oldu.

Türk Hava Yolları’ndan (THY) dün yapılan bir açıklamada, 30 Ekim 2016 ile 25 Mart 2017 tarihleri arasında, yani Kış Tarifesi boyunca gerçekleştirilecek seferlere ait saatlerin, havacılık alanındaki uluslararası ve yerel otoritelerin hava trafik düzenlemelerine uyum sağlanabilmesi açısından, Türkiye çıkışlı ve Türkiye varışlı olarak bir saat ileriye alınacağı duyuruldu.

Küresel rezervasyon sistemlerinde bu önemli değişiklikle ilgili olarak yapılması gereken değişiklikler, 8-9 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştiriliyor olacak.

İlgili tarife düzenlemesi sonrası yapılan tarih değişikliği ve iade talepleri, yolcu biletlerindeki orijinal ücret kurallarına göre işlem görecek.

Yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu, THY’nin resmî web sitesi ya da 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden öğrenmeleri gerekiyor.


Posted

in

Tags:

Comments

One response to “THY, Kış Tarifesine İnce Ayar Yaptı”